תיעוד: גל מעצרים, נזק לניידות ויידוי אבנים לעבר תחנת משטרה

תיעוד: מעצרים וגרימת נזק לניידות ותחנת משטרה
21 עצורים בחדרה ולפחות 10 באשקלון. מ"מ המפכ"ל ניצב מוטי כהן: "הנחתי את המפקדים בשטח להשתמש בכל האמצעים שעומדים למשטרת ישראל כדי לפזר את כל הפורעים ומפרי הסדר"
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
מחאת יוצאי אתיופיה: עצור בהפגנה בירושלים
צילום: צילום: יוסף מזרחי, TPS

מחאת יוצאי אתיופיה המשיכה ברחבי הארץ גם היום (שלישי) עד לשעות הלילה המאוחרות. המשטרה ביצעה 21 מעצרים בחדרה ולפחות 10 מעצרים באשקלון. שני מפגינים נעצרו בהפגנה בתל אביב לאחר שהשליכו אבנים על שוטרים, ובמהלך הערב נפצע גם סגן מפקד תחנת לב בעיר, סגן ניצב דודי שליו. מפגינים יידו אבנים גם לעבר תחנת משטרה באשקלון. בקריית מלאכי הפכו מפגינים נידת משטרה. בירושלים נעצרו מפגינים גם כן, אחד מהם לאחר שיידה אבנים לעבר ניידת משטרה.


במוקד אחר בעיר אשקלון מפגינים הציתו אש באמצע כביש באשקלון אך זו כובתה מיד על ידי כבאית שהייתה במקום. בעקבות הפרות הסדר החמורות, החליטו במשטרת חדרה להשתמש מלבד ברימוני הלם גם בכבאית התזה.



באירוע חריג שהתרחש בעפולה ירה שוטר באוויר. המשטרה אישרה כי האירוע התרחש סמוך לכביש 60 ליד צומת הקאנטרי. לפי הודעת המשטרה, השוטר נפגע מאבנים ונפל לקרקע. לאחר שמפגינים רצו לעברו הוא ירה לאוויר. לאחר הירי חולץ על ידי שוטרים שהיו במקום ופונה לקבלת טיפול רפואי.


שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ' הזמין בטוויטר אזרחים, שנתקעו בתחנות תחבורה ציבורית בעקבות ההפגנות, לשלוח לו הודעות ווטסאפ לטלפון האישי: "מוזמנים לשלוח לי הודעות. אני ער עד שאחרון הנוסעים שנתקע יעלה על אוטובוס הביתה."

שר התקשורת דודי אמסלם פנה למנהיגי הקהילה בבקשה להרגעת הרוחות: "העדה האתיופית יקרה מאוד לליבי. במשך שנים רבות אני פועל להעלות את שאריתה ארצה ומסייע בקליטת בניה. המקרה הטרגי בחיפה אינו מוסיף כלל למאמצים הכבירים שלנו לשילובם המיטבי בחברה הישראלית. בכל זאת, אני פונה למנהיגי העדה, בתחינה להרגיע את המצב ולעצור את המחאה המידרדרת ברחובות. בואו נגלה אחריות, נמנע אסון נוסף ונפעל יחד כדי למצוא פתרון, גם אם מדובר בתהליך ארוך, ונחזיר את המצב לשגרה".


יו"ר כחול לבן ח"כ בני גנץ פנה גם הוא למפגינים בפייסבוק וכתב: "אחיי בני העדה האתיופית, כולנו כואבים את כאבכם על מותו של סלומון ז"ל. מחאתכם וקולכם נשמע היטב הערב כעת אני קורא לכם להרגיע את הרוחות. שלחתם מסר חשוב ומוצדק לחברה הישראלית שמגיע מהמקומות העמוקים והכואבים ביותר על רקע שנים של אפליה. המחאה ראויה אך האלימות מסוכנת. בואו לא נוסיף כאב לכאב. מחר בבוקר זו המשימה שלנו המנהיגים לטפל בפצע ששוב נפער. כך נעשה".

לפני כמה שעות, התקיימה הערכת מצב מיוחדת בראשות השר לביטחון פנים גלעד ארדן, ממלא מקום המפכ"ל ניצב מוטי כהן ופיקוד המשטרה במטרה לעמוד על היערכות משטרת ישראל והמשך הפעילות המשטרתית להפסקת הפרות הסדר ברחבי הארץ.

ממלא מקום המפכ"ל ניצב מוטי כהן התייחס להפרות הסדר ברחבי הארץ ואמר: "כמשטרה בחברה דמוקרטית, אפשרנו את המחאות והשוטרים פעלו באיפוק רב. במהלך הערב במספר רב של אתרי זירות המפגינים הביעו את מחאתם תוך הפרות סדר ממשיות: פגיעה בשוטרים, השלכת בקבוקי תבערה, זריקת רימוני הלם, פגיעה ברכוש של משטרת ישראל ופגיעה במוסדות שלטון. לאחר שהבנתי שעשינו ככל האפשר שהקהילה האתיופית תביע את מחאתה ותביע דעתה, הנחתי את המפקדים בשטח לא לאפשר יותר כל גילוי אלימות, ולהשתמש בכל האמצעים שעומדים למשטרת ישראל כדי לפזר את כל מפרי הסדר והפורעים שלא מאפשרים את קיום שיגרת היום במדינת ישראל".


השר ארדן התייחס גם הוא לאירועים האחרונים ואמר כי "ראינו היום פורעי חוק אלימים מאוד בקרב המפגינים שהשליכו בקבוקי תבערה, רימוני הלם, השחיתו כלי רכב ותשתיות מדינה ואפילו ניסו להצית תחנות משטרה. האלימות הזו גרמה לפציעתם של עשרות שוטרים. מפגינים שמיידים אבנים על אמבולנס, מפגינים שפוגעים בכוחות הצלה שמגיעים לסייע, מפגינים שמציתים תחנות משטרה - מאבדים לגיטימציה. אי אפשר לקחת רבבות אזרחים בכבישים כבני ערובה ולסכן את חייהם".


ארדן הוסיף בסוף דבריו קריאה למפגינים וביקש: "אנא כבדו את החוק, כבדו את הנושא עליו את מפגינים. אי אפשר למחות כנגד האלימות ולעשות זאת באלימות חמורה וונדליזם תוך פגיעה בשוטרים ובאזרחים. אנחנו לא נוכל לאפשר זאת ואסור שמשטרת ישראל תאפשר זאת".

 

 

הפופולריים