מחירי הפירות והירקות בישראל גבוהים השנה מהרגיל. יצאנו למסע בעקבות המחירים, בניסיון להבין מה גורם לכולנו לשלם יותר. בפרק הראשון בסדרה ניסינו להבין איך זה שתפוח מניו יורק זול יותר מתפוח שגדל בקיבוץ בצפון, ואיך זה משפיע על החקלאות המקומית.
צפו בפרק הראשון בסדרת הכתבות "תפוח זהב"
חקלאי הבקעה והערבה מספרים מדוע אנחנו משלמים כסף רב כל כך על פלפלים, אבטיחים וענבים, על התחרות הקשה מול משווקי הפירות והירקות שמייבאים מחוץ לארץ, ואיך דווקא העולם המוסלמי הוא שמאפשר להם לשרוד.
צפו בפרק השני בסדרת הכתבות "תפוח זהב"
בנוסף לקושי הרגיל של החקלאים בישראל, אצל החקלאים בגבול רצועת עזה המצב יותר קשה בגלל המתיחות הביטחונית. חלקם עדיין מתעקשים להתמודד עם טרור הבלונים והאזעקות ויש כאלה שהרימו ידיים.
צפו בפרק השלישי בסדרת הכתבות "תפוח זהב"
התייקרות הפירות והירקות הביאה גם לפתרונות יצירתיים. אחד מהם הוא חקלאות עירונית - גידול ירקות על הגג או בגינה הפרטית, במקום מאבק במחירי הקרקע המאמירים. אפילו מסעדות תל אביביות מתחילות לגדל ירקות בעצמן, ומתאימות את התפריט לעונה ולתוצרת.
צפו בפרק הרביעי והאחרון בסדרת הכתבות "תפוח זהב"