בפברואר 2016, כשהתאומים שלה היו בני עשרה חודשים, החליטה ימית אברמוב להכניס מכשיר האזנת סתר בתיק של ילדיה. היא הבחינה בסימני מצוקה של התאומים, וחששה שהם עוברים התעללות בפעוטון שאליו שלחה אותם.
"במשך שלושה חודשים כמעט, הם התנהגו אחרת", משחזרת אברמוב, בת 37 מירושלים. היא מספרת על סיוטים בלילות, עצירויות ממושכות והתקפי בכי בלתי ניתנים לשליטה.
בהקלטת הסתר מהגן נשמעת המטפלת כשהיא מאיימת על התינוקת, בת שמונה חודשים בלבד. "את אומרת לילדה שלי שאת באה לשבור אותה?!", תוהה אברמוב בזעזוע.
הצעד הבא של אברמוב היה הגשת תלונה במשטרה. היא מספרת שהפרקליטות סגרה את התיק כי "אין די ראיות לצורך העמדה לדין פלילי". לדבריה, נאמר לה כי האזנת סתר אינה ראייה קבילה בבית משפט.
בשלב זה החליטה ימית לקחת את השליטה לידייה ופתחה משפחתון משלה, שם טיפלה בילדים שלה ובילדים נוספים: "הילדים שלי לא יהיו אצל אף אחת. אני חושבת שבאיזשהו מקום זה הפיצוי שלי".
במאי 2018 נהרגה התינוקת יסמין וינטה לאחר שהסייעת אינה סקיבנקו מחצה אותה למוות. במאי 2019 נחשף מקרה התעללות בנס ציונה, לאחר שהמטפלת ציפי דוד תועדה מתעללת, לכאורה, בתינוק שעליו שמרה. לאחרונה נחשפה מסכת ההתעללות בגן "בייבי לאב" בראש העין, שבו על פי החשד נהגה הגננת כרמל מעודה באלימות קשה כלפי הפעוטות. בכל שלושת המקרים, סרטוני המעקב מתוך המצלמות סיפקו למשטרה ראיות בנוגע לדבר העבירה.
ימית אברמוב מציינת כי היא בעד מצלמות מעקב בגנים משתי סיבות: הראשונה, מדובר בראייה חותכת שקבילה בבית המשפט. הסיבה השנייה היא שהמצלמה יכולה גם לספק הגנה לגננת או המטפלת במקרה בו ילד נפצע בגן. ימית הוסיפה גם שירות תצפיתניות, שמפקח על הגן. "אם יש מקרה של אלימות, התצפיתנית פונה למשטרה ומעבירה את הדיווח ללא תיווך המטפלת. אם המקרה של ילדיי היה מתועד - הכל היה אחרת"