שכנת הנרצחת: "אנחנו בין מלחמות של משפחות פשע"

שכנת הנרצחת: "אנחנו בין מלחמות של משפחות פשע"
שכנתה של חייט שנרצחה בחיפה: "אנחנו במלחמות של משפחות פשע והמשטרה לא מצליחה להתגבר על זה" • מתחילת השנה נרצחו 13 נשים, בשנה שעברה בתקופה המקבילה היו שישה אירועי רצח • הרצוג: "גל האלימות - טרור אזרחי שמאיים עלינו"
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
צילום: דוברות המשטרה
צילום: צילום: דוברות המשטרה

טטיאנה ג'ון שכנתה של חנאן אבו חייט שנרצחה הלילה בחיפה, סיפרה היום (שני) לאסתי פרז בתוכנית בחצי היום על הפחד ברחובות חיפה. "התעוררנו בגלל יריות, 3 יריות, לצערנו ברחוב הזה יש הרבה יריות וקטטות. אנחנו במלחמות של משפחות פשע, אבל זה לא באי בודד, יש פה אנשים", אמרה ג'ון.

הריאיון המלא | האזינו

עוד הוסיפה השכנה כי "לצערנו המשטרה לא מצליחה להתגבר על זה. חיפה הופכת לעיר פשע, אין פה תחושת ביטחון". קודם לכן נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס בבית הנשיא לגל הרציחות ואמר: "זוהי שעת חירום. זהו אתגר אסטרטגי לישראל - לא פחות". בתחילת דבריו הזכיר הרצוג את רצח אבו חייט שנורתה בחיפה.

מתחילת השנה נרצחו 13 נשים כשבשנה שעברה בתקופה המקבילה היו שישה אירועי רצח. "שאף אחד לא יחשוב שזה ייעצר אצל השכן שלו ולא יגיע אליו. לטרור האזרחי הזה אין גבולות, לרציחות ולאלימות אין גבולות. עוד נרצחת ועוד נרצח, בגילאים שונים במקומות שונים. חלק ניכר מהם, רובם, מהחברה הערבית", אמר הנשיא.

חנאן אבו חיט' הנרצחת ה-71 בחברה הערבית

עוד טען הרצוג כי האלימות היא "מכת מדינה של ממש. זהו טרור אזרחי שמאיים על כולנו, וכולנו חייבים להתלכד למולו ומייד". בנוסף, קרא הנשיא לכל העוסקים בדבר והסביר "עלינו לכנס בדחיפות דיוני חירום, לשבת ביחד ולקבל החלטות תקיפות - להוביל מלחמת חורמה חסרת פשרות שתמגר את האיום".

בדיון בנושא רצח נשים של הועדה לקידום מעמד האישה אמרה נציגת המשטרה כי "המשטרה והרווחה הגדירו 1,200 נשים בסיכון גבוה ומנהלים מעקב בעניינן". עוד עלה בדיון  כי מאז תחילת השנה יש עליה של כמעט פי שניים באירועי הרצח של נשים לעומת התקופה המגבילה בשנה שעברה.

שבע מהנרצחות השנה יהודיות וחמש ערביות. בחמישה מהמקרים יש לרוצח רקע נפשי לרוצח. שש נשים נרצחו על ידי בן זוגן ושתיים נרצחו על ידי אחיהן. בחמישה מהמקרים הרקע בבירור כמו סכסוכי חמולות וסכסוכי שכנים.

חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן הסבירה: "יש נשים שנלכדות בתוך ארגוני הפשיעה וצריך תכנית ברורה איך להגן על הנשים האלה". יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה פנינה תמנו שטה הוסיפה: "מצופה ממדינת ישראל שלא לקחת את הזמן ואנחנו רואים שיש שיקולים פוליטיים לצערנו בחקיקה- כמו בחוק האיזוק".

בהכנת הידיעה השתתפו ורד פלמן ויערה שפירא

הפופולריים