בלשי מפלג הונאה בימ״ר ירושלים עצרו הבוקר (חמישי) שני בני אדם , ניר עזרא (35) תשוב מבוא ביתר ויניב אל פלח (24) מנתניה, בחשד שיחד עם אחרים משכו כספים בהיקף של כרבע מיליון שקלים מחשבונות של לקוחות בנק הפועלים. לכאורה, מדובר בפישינג רגיל אלא שהחשודים התחכמו וגברו על שיטת האימות עם הקוד הסלולרי והתקשרו לחשודים בעצמם, וביקשו את הקוד בתואנות שווא שהם אנשים מהבנק, כך פורסם היום בתוכנית "הזמן הירוק" בכאן 11.
החשודים הצליחו להשיג במרמה מעשרות לקוחות הבנק פרטי גישה לחשבונותיהם וזאת לאחר שיזמו פניה אליהם, תוך התחזות לעובדי הביטחון של הבנק ויצירת הודעות בשם הבנק. באמצעות פרטים חסויים שהשיגו במרמה מהלקוחות, הצליחו החשודים לבצע פעולות שונות לצורך משיכת כספים מהחשבונות של הקורבנות.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם בשישה ימים בחשד לעבירות של פגיעה בפרטיות, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, העברת מידע כוזב במחשב וקשירת קשר להונות. בית משפט השלום האריך את מעצרם של השניים בחמישה ימים וקבע כי חומר החקירה מעלה חשד סביר למעורבותם בהונאת לקוחות ונטילת כספיהם.
רס"ב דורון ממן, חוקר ביחידת הסייבר של ימ"ר ירושלים, אמר: "מדובר בחשדות למעשי הונאה מתוחכמים, שביצעו חשודים אשר ניסו והצליחו לעקוץ עשרות לקוחות בנק במרמה, התחזות והונאה. לאחר שיתוף פעולה עם הבנק וביצוע מגוון פעולות שכללו שימוש באמצעים טכנולוגיים, הצלחנו לחשוף, לאתר ולעצור את החשודים במעשה, וכך לעצור את המשך ההונאה ומעשי העוקץ כלפי לקוחות בנק נוספים. לצד המשך החקירה שלנו ע"מ למצות את הדין עם אותם החשודים".
עו"ד רועי אטיאס ושלום בן שבת, הסניגור של אחד החשודים, הגיב: "פרשייה אומנם לא קטנה אבל הלקוח שלנו בקושי יודע להדליק מחשב ולייחס לו האקר'ס פישינג זה קצת מגוחך. יש פה טעות בזיהוי של משטרת ישראל ואין בידנו ספק שהוא ישוחרר בקרוב מאוד".
מבנק הפועלים נמסר בתגובה כי מקרי עוקץ כדוגמת המקרה הזה מטופלים בשיתוף פעולה מלא עם משטרת ישראל. נציגי הבנק לעולם לא יבקשו מלקוח את פרטי ההזדהות או קוד אימות, ולכן כל בקשה כזו היא חשודה ואין לבצע אותה.