רשות התחרות הכריזה אתמול באופן רשמי על חברת "ויסוצקי" כמונופול בשוק התה הירוק וחליטות הצמחים. בתום בדיקה שארכה כשנה וחצי, מצאה הרשות כי חברת הענק חולשת על יותר מ-70% ממכירות התה בישראל ומחזיקה בכוח שוק משמעותי שמאפשר לה לגבות מחירים גבוהים יותר מספקי תה אחרים - ורק משום שלא הוגדרה עד כה כמונופול.
נדב בירן, יבואן ובעלים של חברת תה בוטיק, שוחח היום (שלישי) על ההכרזה עם קלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב, ושיתף את המאבק של החברות הקטנות בתחום במונופולים. "יש אומרים שזה היה צריך לקרות לפני שנים. יש פה שליטה בשוק. הגענו למצב שיותר מ-70% מהתה שנצרך הוא של חברה אחת, אבל כשעושים 'זום אאוט' מבינים שמסביב יש רק חברות קטנות - ומאתמול ויסוצקי סוף סוף לא תהיה חברה קטנה של תה", אמר בירן. "יש קשיים לכל החברות בארץ להיכנס לתחום. כשיבואנים רוצים לייבא תה, יש להם מספר מוגל של אפשרויות, אנחנו משמשים בכל מיני טיוטות כדי לייבא מוצרים בצורה חוקית".
אחרי שויסוצקי הוכרזה כמונופול בשוק התה - נדב בירן, יבואן ובעלים של חברת תה, מספר על המאבק בספקים הגדולים: "זה היה צריך לקרות לפני שנים. הגענו למצב שיותר מ-70% מהתה שנצרך הוא של חברה אחת"@KalmanLiebskind @asaf_lib | #קלמןליברמן pic.twitter.com/0xGGbPr0kQ
— כאן | רשת ב (@ReshetBet) June 27, 2023
בעקבות ההכרזה תיחשב ויסוצקי מעתה "ספק גדול" - ויחולו עליה חובות ואיסורים המושתים על ספקים גדולים, ביניהם: איסור התערבות בסידור המדפים ברשתות השיווק, איסור התניית מכירת מוצר מסוים ברכישת מוצר אחר, איסור התערבות במחיר המוצר ללקוח הסופי ועוד.