תיעוד

חוליית כייסי קשישים נתפסה בשעת מעשה

חוליית כייסי קשישים נתפסה בשעת מעשה
חוליית גנבים מירושלים שדדו קשישים ונעצרו על חם. השיטה - זיהו קשיש ברחוב, עקבו אחריו וכייסו אותו - בהנחה שהקוד של כרטיס האשראי יהיה כתוב בארנק
מחבר חיים גולדיטש מחבר חיים גולדיטש
Getting your Trinity Audio player ready...
עוקץ הקשישים
צילום: .

אלכסיי זוזין, אנה זריצקי ורושל דוידוב, תושבי תל אביב בעלי עבר פלילי עשיר, הואשמו שכייסו בחודשים האחרונים עשרות קשישים בירושלים ותל אביב. כפי שדווח אתמול (שלישי) השניים גנבו עשרות אלפי שקלים מכרטיסי האשראי שלהם.

החוליה פעלה בשיטה שעבדה כך: חבריה התמקדו בקשישים שיוצאים לסידורים במרכזי הערים הגדולות. הם כייסו את הקורבנות ומייד לאחר מכן ניגשו לכספומטים או לחנויות וגיהצו את כרטיסי האשראי שלהם עוד לפני שחברות האשראי הספיקו לבטל אותם.

"הנחת העבודה שלהם הייתה שהקוד של האשראי צמוד לכרטיס, או שלכל הפחות לא ישימו לב אם ייעלמו להם כספים מהחשבון", הסביר מפקד היחידה ללוחמה בפשיעה במשטרת המחוז, רפ"ק משה לויטן.

"הבן שלי בא לבקר ואמר לי שיש כל מיני הודעות מישראכרט", סיפר לכאן חדשות בני הראל, ניצול שואה ממבשרת ציון, שנפל קורבן בידי אחד מחברי החוליה ברכבת הקלה בבירה. "הבן שלי שאל 'מה קנית?' ואמרתי לו שלא קניתי כלום". הראל סיפר: "יצאתי לקניות בשוק מחנה יהודה בירושלים, אני עם קביים, בגלל הדוחק לא הרגשתי שלקחו לי את ארנק. עד שביטלנו את הכרטיסים הם הספיקו להוציא 17 אלף שקלים".

לדבריו, "לא האמנתי בחיים שלי שיש אנשים רעים. בארנק שלי היה כרטיס נכה, כרטיס ניצול שואה. חשבתי שמי שימצא ירחם ויחזיר למשטרה. כנראה שיש אנשים רעים מאוד".החקירה החלה לאחר תלונות רבות שהתקבלו במשטרה על כיוס והונאה, בין היתר גם ממוקדי הביטחון של חברות האשראי. במשטרה איחדו את התיקים של כל התלונות, פתחו בחקירה והגיעו אל חברי החולייה בשעת מעשה.

השלושה, אגב, לא הסתפקו רק בכרטיסי אשראי. ברשות הנאשמים נתפסו גם פלאפונים ותכשיטים. בשבוע שעבר הוגש נגד חברי החוליה כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים לבית משפט השלום בירושלים. רפ"ק לויטן הדגיש כי לא כל חברי החולייה נתפסו והמליץ: "לא לשמור את הקוד הסודי בקרבת הכרטיס הבנקאי, אלא בדרך אחרת, שיהיה נגיש אך ורק לבעל הכרטיס".

הפופולריים