89 תיקים - אפס כתבי אישום: על אף שבחצי השנה האחרונה המשטרה הגישה לפרקליטות עשרות תיקים נגד מפגינים במסגרת המחאה נגד הרפורמה המשפטית, לא הוגש אף כתב אישום. כך דווח היום (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11.
מחצית מהתיקים הם בגין עבירה של תקיפת שוטרים והשאר עבירות של התקהלות אסורה, יידוי אבנים ואלימות. הפרקליטות טרם הגישה כתבי אישום משתי סיבות: היערכות לאפשרות לגיבוש מדיניות כוללת לטיפול בכל תיקי המחאה, וניסיון העבר ממחאות יוצאי אתיופיה וההתנתקות, בהן המדינה חזרה בה מרוב כתבי האישום שהוגשו.
בתוך כך, עשרות רופאים חתמו על עצומה כי יתפטרו אם היועמ"שית גלי בהרב מיארה תפוטר: "לא נוכל לעבוד כרגיל אם ישראל תהפוך לדיקטטורה". בנוסף, כ-100 מתנדבי משטרה חתמו אף הם על עצומה בה הם מאיימים כי יפסיקו להתנדב אם חוקי הרפורמה יעברו.
הערב הגיעו המוחים להפגין מול שגרירות ארצות הברית בתל אביב, מנופפים בדגלי ישראל וארה"ב. המשטרה הציבה גדרות למנוע מהמפגינים לרדת לכביש ולנתיב האופניים. המפגינים נשאו שלטים שקוראים להתערבות הממשל האמריקני ו"להציל את ישראל מנתניהו". בנוסף, ישנו לחץ על ראש ההסתדרות ארנון בר דוד להצטרף ולשבות.
הפגנות נוספות התקיימו גם מול ביתו של רה"מ נתניהו בקיסריה וגם במנהטן שבניו יורק. בתוך כך, לקראת ההפגנות בשבוע הבא ובמוקד יום שני, מסתמן כי ראשי המחאה לא מתכוונים להגיע לנתב"ג. ישנה הסכמה בקרב ראשי המחאה כי לעת הזו העניין מיצה את עצמו ומחר יקבלו החלטה על מיקום חלופי להפגנה המרכזית.
ראשי המחאה הודיעו על "יום שיבוש" נוסף - ביום שני הקרוב, 17 ביולי. עוד מסרו מארגני המחאה כי צפויות במהלך כל השבוע הבא "פעילויות שיבוש משמעותיות נוספות". מטעם מארגני המחאה נמסר כי "נתניהו וממשלת חורבן הבית מקרבים את ישראל לתהום. המחירים העצומים בתחומי הביטחון, הכלכלה, היחסים הבינלאומיים והקרע בעם כבר ברורים. מול כל הנזקים האלה רק האזרחים והאזרחיות ברחובות יכולים להציל את הדמוקרטיה הישראלית".