כתב אישום הוגש נגד ראש המועצה שמקושר למשפחת אבו לטיף

כתב אישום הוגש נגד ראש המועצה שמקושר למשפחת אבו לטיף
ראש מועצת ראמה, שאוקי אבו לטיף, נאשם ששימש כ"מתווך" בין אחיו, הנחשבים יעדים של המשטרה וראשי ארגון פשיעה – לבין אנשים שאוימו ונסחטו על ידם • בנו נאשם שאיים, היכה וסחט קבלן שהיה חייב כסף לאביו
מחבר אורלי אלקלעי מחבר אורלי אלקלעי
Getting your Trinity Audio player ready...
ארגון הפשע אבו לטיף
צילום: דוברות המשטרה

בבית המשפט המחוזי בחיפה הוגש היום (חמישי) כתב אישום  נגד ראש מועצת ראמה, שאוקי אבו לטיף, שמקושר לארגון הפשיעה אבו לטיף. מכתב האישום עולה שראש המועצה שימש כ"מתווך" בין אחיו, הנחשבים יעדים של המשטרה וראשי ארגון הפשיעה - לבין אנשים שאוימו ונסחטו על ידם. בחלק מהמקרים הוא נאשם שקיבל לידיו כספים שהושגו באמצעות סחיטה באיומים. ראש המועצה נעצר לפני כחודש לאחר חקירה סמויה של להב 433. 

העבירות שמיוחסות לראש המועצה הן סיוע לסחיטה באיומים, מרמה והפרת אמונים ושיבוש הליכי משפט. שאוקי אבו לטיף נאשם שסייע לסוחטים לגבות מאות אלפי שקלים, בזמן שהקורבנות התמודדו עם אירועי ירי והצתות בבתיהם ובבתי העסק שבבעלותם. לפי כתב האישום, ראש המועצה, שהיה מודע למוניטין של קרובי משפחתו – האחים אבו לטיף – עשה בזה שימוש לצורך התערבות בסכסוכים בין עבריינים. ברקע מעמדו וקשריו, אנשים פנו אליו לסיוע בהסדרת סכסוכים וחובות. 

עוד תואר באישום שבדצמבר 2021, ובמשך חודשיים לאחר מכן, הגיעו אנשים שזהותם אינה ידועה למפעל באזור ראמה ואיימו על המאבטח, הציתו את הכניסה למפעל וירו לעברו. בהמשך הם פוצצו רימון הלם וביצעו ירי על בתי הבעלים של המפעל. הבעלים ובני משפחותיהם פנו לראש המועצה מחשש לחיים, וביקשו את עזרתו בהפסקת אירועי האלימות. עוד הם פנו לגורמים בכנסייה האורתודוקסית כדי שיפנו לשאוקי כדי לסייע בעניין.

ראש המועצה הבטיח להם שידבר עם לטיף אבו לטיף. כמה ימים לאחר מכן, קיבל אחד הבעלים שיחת טלפון שבמסגרתה התבקש לשלם 3.5 מיליון שקלים. בשיחה איימו עליו שאם לא ישלם – "נוריד את הבן שלך". בהמשך קבעו גורמים בכנסיה האורתודוקסית פגישה עם ראש המועצה בלשכתו, שם אמר להם שהסוחטים מהארגון של אבו לטיף מוכנים ל"הנחה" ולתשלום בסך מיליון שקלים - וזאת בגין "ההוצאות" שהיו להם על עצם ביצוע מעשי האלימות והסחיטה.

לאחר משא ומתן שניהל שאוקי עם הסוחטים, נפרס תשלום דמי הסחיטה ל-25 תשלומים לבקשת בעלי המפעל. ביולי 2022 הגיע בעליו של המפעל ללשכתו של ראש המועצה ומסר לו 25 צ'קים, כל אחד על סך 40 אלף שקלים. כמה ימים לאחר מכן, הבעלים העביר לראש המועצה את התשלום הראשון במזומן. בתמורה שאוקי השיב את הצ'ק - וכך היה במשך שבעה חודשים. התשלומים נפסקו לאחר שהנאשם נעצר.

האישומים נגד בנו של ראש המועצה

כתב אישום הוגש גם נגד בנו של ראש המועצה, ראזי, בגין סחיטה באיומים, תקיפה ושיבוש הליכי משפט. בנו של ראש המועצה נאשם שהתקשר לקבלן שהיה בעל חוב לאביו, ודרש ממנו לקבל את התשלום. הקבלן הסביר ששילם את החוב, אך עוד באותו היום הגיע הנאשם לביתו ואיים שירה בו אם לא ישלם. בחודש פברואר 2020, הגיע שוב ראזי לביתו של הקבלן והיכה אותו. בהמשך, בוצע ירי לעבר ביתו ורכבו של הקבלן בשני אירועים, ובאירוע נוסף הושלך מטען לעבר ביתו.

בתחילת חודש יוני 2022, כשבנו של הקבלן עבד במחפרון, ניגש אליו בנו של ראש המועצה והכה אותו, תוך שהוא אומר לו שעליו ועל משפחתו לשלם את כסף ושהוא רוצה את הבית שלהם. עוד אמר הנאשם למתלונן "שאימא שלך ואחותך ייצאו מהבית ויישנו בכביש". כשלושה חודשים לאחר מכן, קיבל המתלונן פניות מצד אנשים שטענו בפניו שגורמים מצד משפחת אבו לטיף העבירו להם מסר לפיו על הקבלן למכור את ביתו לגורם מצד משפחת אבו לטיף תמורת שני מיליון שקלים - על אף שהבית שווה כ-4.5 מיליון שקלים. ברקע מעשי הסחיטה, הקבלן הסכים שתיערך שמאות לבית.

הפופולריים