חקירת הטבח בצפון: אחת האפשרויות שנבדקות בחקירת המשטרה היא כי מדובר באירוע שמגיע על רקע סכסוך מתמשך בין גורמים שמזוהים עם משפחת חרירי לכאלו המזוהים עם הארגון של משפחת אבו לטיף והוביל למספר מעשי רצח באזור מאז חודש מרץ האחרון. כך דווח הבוקר (רביעי) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. בנוסף, שב"כ מעורב בחקירת הרצח ומסייע למשטרה.
בתוך כך, ח"כ לשעבר מוחמד בראכה, ראש ועדת המעקב העליונה של הציבור הערבי בישראל, אמר הבוקר בריאיון ליאיר ויינרב בכאן רשת ב כי המדינה מנהלת מלחמה נגד הציבור הערבי. "לא רק שאנחנו מופקרים, הפושעים יודעים שיש להם גיבוי ולא ישאלו אותם", אמר בראכה. "תנו לנו להיעזר בגורמים חיצוניים כמו המשטרה הפלסטינית או גורמים בין לאומיים".
טבח בגליל: אחד מארבעת הנרצחים התמודד לראשות המועצה המקומית אבו סנאן. @CBeyar עם הפרטים על הרצח המרובע בצפון#חדשותהערב pic.twitter.com/lBVCzDaZds
— כאן חדשות (@kann_news) August 22, 2023
אמש נרצחו באבו סנאן שבגליל המערבי ארבעה בני אדם - ראזי סאעב שהיה מועמד לראשות המועצה ובני משפחתו. המשטרה מסרה כי חקירת הרצח מתנהלת בכל הכיוונים. לפחות אחד מהנרצחים מוכר למשטרה והיה בעל עבר פלילי.
בתוך כך, ראש הממשלה נתניהו יכנס היום לדיון מיוחד את ועדת המשנה למלחמה בפשיעה במגזר הערבי, על רקע הקריאות לממשלה להילחם בנגע. בעקבות הרצח של ארבעת תושבי אבו סנאן אמש, אמר נשיא המדינה הרצוג כי אנו במצב-חירום ויש לנקוט צעדים נחושים. "כל אזרח ערבי בישראל חי היום בפחד נורא, באבל כבד ובחרדות איומות", מסר הנשיא.
גם הנהגת העדה הדרוזית קראה לראש הממשלה לנקוט מיד צעדים נוקשים ונחושים כדי לבלום את מעשי הרצח ואת האלימות הגואה. "מעשי הרצח והפשיעה הם דוגמה חיה להיעדר משילות: הפשע המאורגן הפך לשליט ללא עוררין", נאמר בהודעה שפרסמו ראש העדה הדרוזית השייח' מוופק טריף, פורום ראשי הרשויות הדרוזיות וחברי הכנסת הדרוזים.