משרד הבריאות הוריד דרמטית את תמיכתו בעמותת ער"ן, שנותנת סיוע נפשי מיידי בקו חירום. כך פורסם היום (שני) בכאן רשת ב. המדינה הודיעה על קיצוץ בכספי התמיכה מ-5.9 מיליון שקלים בשנה ל-1.7 מיליון שקלים, בנוסף לקיצוץ בקווי חירום אחרים.
במשרד טענו שהותירו את התמיכה, בניכוי תוספות הקורונה שניתנו בשלוש השנים האחרונות. אך התקציב לפני תקופת הקורונה עמד על כ-2 מיליון שקלים. זאת, בעוד הנתונים מראים על עלייה במצוקה הנפשית בקרב כל שכבות הגיל והאוכלוסייה בישראל. משנת 2021 לשנת 2022 נרשמה עלייה של 10%.
"הפעילות של ער"ן היא נדבך חיוני ומרכזי בתחום בריאות הנפש ומתן השירות לכלל אזרחי מדינת ישראל", מסרו בעמותה. "אולם, על אף שבפועל העמותה היא גורם לאומי של ממש, עם פעילות של עשרות שנים רבות, בהן ער"ן מעניקה שירות 24/7 בכל ימות השנה לכל מצוקה של הנפש, עדיין התקצוב של ער"ן על ידי המדינה מתקבל באמצעות סעיף תקציבי בבסיס התמיכות בסופה של השנה".
לדברי העמותה, "התקצוב לא הולם את אופי הפעילות החיוני של העמותה. הגידול בהיקף הפעילות, גם בהשוואה לשנות טרום הקורונה לעומת הקיטון בתמיכה, רק מדגיש את הצורך הקיים לעגן את תקציבה של ער"ן באופן אחיד וברור, בדיוק כפי ששאר גורמי החירום החיוניים מתוקצבים על ידי המדינה".
ממשרד הבריאות מסרו בתגובה כי "המשרד לא תומך בעמותות, אלא בפעילות הנותנת סיוע ראשוני נפשי". עוד נמסר: "סכום התמיכה, בניכוי תוספות הקורונה נותר ללא שינוי. במהלך השנים נוספו עמותות העוסקות באותו התחום והסכום מתחלק על פי אמות מידה קבועות".