מחקר מדאיג

מחצית מתושבי הצפון סובלים מפוסט טראומה - ולא רוצים לחזור הביתה

מחצית מתושבי הצפון סובלים מפוסט טראומה ולא רוצים לחזור
מחקר שנערך בין כלל תושבי הגליל המזרחי, הציג כי כמעט 90% מכלל התושבים נפגעו כלכלית עקב המלחמה
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
דוד כהן, פלאש 90
צילום: דוד כהן, פלאש 90

מחקר ידע אזורי של אשכול גליל מזרחי והאקדמית תל-חי הציג היום (שני) תמונת מצב לגבי תושבי הצפון. בין עיקרי הממצאים נרשם כי כ-90% מהתושבים שלא התפנו מתכננים להמשיך ולהתגורר ביישובם, זאת לעומת כ-60% בלבד מקרב המפונים. כמו כן, תסמינים פוסט טראומתיים בקרב תושבים שנשארו בישובים עומד על 48%.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

בנוסף, לפי ממצאי המחקר, תושבי הצפון טענו כי הגורם אשר יתרום לתחושת הביטחון הינו יישום החלטת 1701 - הרחקת החמושים בגבול הצפון, תוך וידוא שחיזבאללה לא יפעל באזור המפורז בלבנון ופגיעה בתשתיות הטרור. 88% מקרב בעלי עסקים ועצמאיים בגליל המזרחי דיווחו על פגיעה בהכנסותיהם בעקבות המלחמה. 50% מהעצמאיים בגליל המזרחי דיווחו על פגיעה חמורה במצבם הכלכלי, המתארת ירידה של לפחות 50% בהכנסותיהם בתקופה זו.

המחקר נערך בין כלל תושבי הגליל המזרחי, והשתתפו בו כ-2,000 נשאלים מכלל רשויות האשכול, המהווים מדגם מייצג של אוכלוסיית הגליל המזרחי. 36% מכלל העונים הינם גברים ו- 64% הינן נשים. לסקר ענו תושבים מכלל הגילאים (מעל 18), כאשר הגיל הממוצע הינו 50.

כ-90% ממשתפי המחקר הזדהו כיהודים, והשאר הינם דרוזים, מוסלמים או נוצרים. כמו כן, כ-48% מהמשתתפים נשארו להתגורר בישוב מגוריהם, ואילו היתר (כ-52%) פונו או התפנו עצמאית מהאזור.

משה דוידוביץ ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות בתגובה למחקר לפיו מחצית מתושבי הצפון סובלים מפוסט טראומה: "אין פלא שאלה הן תוצאות המחקר, לאחר יותר ממאה ימים בהם תושבי הצפון בין אם הם עקורים מביתם ובין אם נמצאים בבתיהם, חווים התקפות בלתי פוסקות של נ"ט, כטב"מים, ירי, ומציאות של מלחמה תמידית בכל תחומי החיים. למען בריאות הנפש של התושבים שלנו אני קורא לממשלת לישראל להתעשת ולאשר את הצעת המחליטים לצפון שתאפשר לראשי הרשויות לנהל את המערכה הזאת ואת שיקום החיים שנפגעו פגיעה קשה ויפה שעה אחת קודם!".

 

הפופולריים