גלגול אחריות והאשמות בין רשויות במדינה הביא לכך לכך ששטח בכפר עקב שבמזרח ירושלים לא מפונה לטובת קריית חינוך לילדי השכונה שאמורה לקום במקום. סגן ראש עיריית ירושלים, אריה קינג, שיצא בימים האחרונים נגד הרשויות במדינה שלא מפנות את מתחם אונר"א שנמצא במקום, לא ידע כי השטח הועבר בפועל לסמכות העירייה, שהוא חלק מהנהלתה.
בימים האחרונים עלה לכותרות מתחם אונר"א בכפר עקב, שהיא שכונה מרוחקת מאוד במזרח ירושלים ונמצאת מעבר לגדר. קינג פנה לקק"ל בדרישה שיפנו את הפולשים. אלא שהוא לא הזכיר את העובדה שבמאי 2022, בהחלטת ממשלה ולבקשת עיריית ירושלים, השטח הועבר מאחריות רשות מקרקעי ישראל לעירייה, שתכננה להקים במקום קריית חינוך במתכונת ישראלית ושירותים נוספים, כמו טיפת חלב.
בספטמבר 2022 אף נחתם הסכם התחייבות שבו עיריית ירושלים מקבלת בפועל את האחריות על השטח ומתחייבת לפנות אותו תוך שנה. למרות זאת, באחודש שעבר רשות מקרקעי ישראל שלחה מכתב לאונר"א ובו דרישה לשלם 17 מיליון שקלים על השימוש בקרקע במשך שנים וכן לפנות את השטח.
כעת, טוען קינג כי משרד החוץ הוא שמונע את הפינוי. פניתי לפני כחודש למנכ"ל רשות מקרקעי ישראל בבקשה שיפעל לפינוי בית ספר אונר"א בשכונת כפר עקב, שנבנה באופן בלתי-חוקי על קרקע של הקרן הקיימת לישראל. מאז נודע לי שמדינת ישראל חתמה על הסכם עם עיריית ירושלים ונתנה העירייה לפעול, בשם המדינה, לפינוי הפולשים, לתכנון המקום ולבינוי של מבני ציבור באותו שטח. מה שהתברר לי בשעות האחרונות זה שמשרד החוץ מונע מעיריית ירושלים לפעול לפינוי אונר"א".
מרשות מקרקעי ישראל נמסר: "אנו רואים בחומרה את הפלישה של אונר"א לתוך שטחים של המדינה ואי תשלום חובות כספיים בסך מליוני שקלים במשך שנים. מכתבנו בדרישה לתשלום רטרואקטיבי טרם נענה, וכשתתקבל תשובה היא תידון על כלל ההבטים. עיריית ירושלים התחייבה בפני הרשות לפעול לפינוי אונר"א משטח זה בכל האמצעים העומדים לרשותה, ועליה לפעול בהתאם להתחייבותה".
מעיריית ירושלים נמסר: "בעיריית ירושלים מעוניינים לבנות קריית חינוך בכפר עקב עבור ילדי השכונה. השטח טרם פונה בעקבות חסינות של אונר"א. במשרד החוץ מנסים למצוא פתרון שיאפשר את הקמת קריית החינוך".
ממשרד החוץ לא נמסרה תגובה ובאונר"א סירבו להגיב.