משפחות חטופים בעצרת לציון 120 יום בשבי חמאס: "אף אזרח לא מוגן"

עצרת לציון 120 יום בשבי חמאס: "אף אזרח לא מוגן"
בתל אביב נערכה העצרת מטעם מטה משפחות החטופים, גם בירושלים ובקיסריה התקיימו אירועים. בעצרת בתל אביב הביאו את דבריהם של אנשי ביטחון לשעבר ושלושה דוברי צה"ל בעבר
מחבר יואב בורוביץ' מחבר יואב בורוביץ'
Getting your Trinity Audio player ready...
חסימת כביש בקיבוץ גלויות של מטה המשפחות החטופים
צילום: מטה משפחות החטופים

עצרת לציון 120 יום להחזקת החטופים בעזה התקיימה היום (שבת) בתל אביב. העצרת התקיימה תחת המסר לפיו ללא החזרת החטופים, אף אזרח בארץ לא מוגן. אזור מחלף קיבוץ גלויות באיילון דרום נחסם לתנועה על ידי בני משפחות של חטופים. במקום כתובת אש עם הכיתוב "help" ושלטים שעליהם נכתב "חיי הממשלה לא על חשבון חיי החטופים" "עסקה בכל מחיר פוליטי", ו-"גנץ: חטופים או תפרשו".

בעצרת הובאו דבריהם של אנשי ביטחון לשעבר, נאמו בני משפחות חטופים ושלושה דוברי צה"ל לשעבר - רות ירון, אבי בניהו ורונן מנליס.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

שמות החטופים בשבי חמאס

נדב ארגמן, ראש השב"כ לשעבר אמר כי "משימת העל בעיניי של מדינת ישראל היא להחזיר את כל השבויים והנעדרים הביתה". שאול מופז, שר הביטחון והרמטכ''ל לשעבר: "אין ניצחון בלי החטופים. המפקדות מבינים את זה, החיילים מבינים את זה, הכוחות מבינים את זה. אין ניצחון בלי החטופים, כל החטופים".

יובל דיסקין, ראש השב"כ לשעבר: "מבחינתי אם זה אומר לשחרר את כל האסירים בשביל החטופים – כן. מבחינתי איך אומרים? כזה שאמר בעבר "לא" – היום אני אומר ״כן״". עמוס גלעד, אלוף בדימוס: "אנחנו צריכים להתמקד בערך העליון של שחרור החטופים והחטופות. את הדרך לעשות את זה, אחרי שזה יוגדר, זה הצבא והגורמים האחרים שיודעים לעשות מגעים".

יוסי כהן, ראש המוסד לשעבר: "הרצון האבסולוטי שלנו לשחרר את כולם לעומת הצורך שלנו להילחם צבאית בחמאס על פי הגדרות קבינט המלחמה לא סותרות". תמיר פרדו, ראש המוסד לשעבר: "הדבר הכי חשוב בעיניי זה להחזיר את החטופים הביתה. צריך לפעול לפי התוכניות של הצבא כאשר המטרה הראשונה היא החזרת החטופים. אני לא מגביל בתפיסת העולם שלי מה צריך לעשות. מה שצריך לעשות זה להביא את החטופים הביתה ואת כולם. ופה אני רוצה להדגיש את המילה ״כולם״".

בתל אביב אזור מחלף קיבוץ גלויות באיילון דרום נחסם לתנועה על ידי בני משפחות של חטופים. נרשמו עימותים בין נהגים למפגינים. המשטרה הודיעה כי ברחוב קפלן הסמוך התקיימה הפגנה לא חוקית של אזרחים שאינם נמנים עם בני משפחות החטופים. המשטרה השתמשה בפרשים לפיזור ההפגנה ועצרה חמישה מפגינים. לטענתה, המפגינים הפרו את הסדר, חסמו את הכביש לתנועה בשני הכיוונים, ואחד מהם תקף שוטרים. 

בירושלים התקיימה צעדה לשחרור החטופים. זה השבוע הרביעי ברציפות שבו מתקיימת הפגנה מול בית הנשיא בבירה, בקריאה להקים ממשלה רחבה ולהכריז על בחירות. הפגנה התקיימה גם מול מעונו הפרטי של ראש הממשלה נתניהו בקיסריה. ראש לשכתו לשעבר של ראש הממשלה בנימין נתניהו, תת אלוף במילואים דוד אגמון, מאשים את נתניהו בפגיעה חמורה בביטחון ישראל.

בהפגנה של מאות בני אדם, בהם משפחות של חטופים, מול מעונו הפרטי של נתניהו בקיסריה, אמר אגמון כי מ-7 באוקטובר הוא כבר לא מאשים, אלא "מרשיע את ראש הממשלה בשמם של 1400 נרצחים, 240 חטופים, 290 חיילים הרוגים ו-150 אלף עקורים בארצם. אני מאשים ומרשיע אותך על שהבאת עלינו את האסון הנורא ביותר בתולדות מדינת ישראל ובתולדות העם היהודי מאז השואה".

הפופולריים