משלחת של משפחות חטופים יצאה הבוקר (רביעי) לבית הדין הבין-לאומי הפלילי בהאג, שם תגיש תלונה נגד ראשי ארגון הטרור חמאס על רצח עם, חטיפת בני אדם ופשעי אלימות מינית. המשלחת, שמונה כ-100 נציגים, קיימה הצהרה לתקשורת לפני ההמראה להולנד, וצפויה לערוך מסיבת עיתונאים ליד בית הדין בהאג וצעדת תמיכה מסביב לבניין בית הדין.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> שמות החטופים שעדיין בשבי חמאס
"חמאס לא הסתפק רק בחטיפת ילדים ישראלים, הם טבחו ורצחו יותר מאלף אזרחים, ביצעו מעשי אונס, טבח, התעללות ופשעים חמורים נוספים המזכירים את מעשי הנאצים בשואה. הם יורשיו של היטלר ואייכמן", אמר דובר מטה משפחות החטופים אסף פוזניאק, לפני ההמראה מנתב"ג. "העולם כולו חייב להתגייס כדי לעמוד בצד הנכון של ההיסטוריה ולעצור את רעיון ההשמדה הקולקטיבי של חמאס. לכן אנחנו כאן".
עופרי ביבס, שאחיה ירדן נחטף יחד עם אשתו ושני ילדיו, אמרה בדמעות לפני ההמראה: "היום נעשה היסטוריה ונגיע להאג. זהו שלב חשוב מאוד במאבקנו, כחלק מאזרחי המדינה, וכחלק מאזרחי העולם לזעוק 'לא עוד!'. זה לא הסיפור רק שלנו - אם לא נעצור זאת, מחר יהיה זה הסיפור של העולם כולו".
בהצהרה לתקשורת לפני ההמראה דיברו גם ענבר גולדשטיין, דודתם של אגם, גל וטל, ששוחררו משבי חמאס עם אימם חן ואחיה נדב ואחייניתה ים נרצחו בכפר עזה ב-7 באוקטובר; הדר דניאל ורומי כהן, האחיות התאומות של עוז דניאל ונמרוד כהן אשר נחטפו יחד ב-7 באוקטובר; וזיו עבוד, בת הזוג של אליה כהן שנחטף לעזה אשר הצליחה להימלט ממסיבת הנובה.
ב-13:00 צפויים המשפחות צפויים לנחות בהאג ולקראת 14:00 בצהריים להגיע מחוץ לבנה ושם תתקיים מסיבת עיתונאים בה ידברו ראש הצוות המשפטי של מטה המשפחות ד"ר שלי אביב ייני, רז בן עמי, ששוחררה משבי חמאס ובעלה אוהד עדיין בשבי חמאס, גל דלאל, אחיו של החטוף גיא דלאל ועו"ד יובל ששון ממשרד עוה"ד מיתר, איתי רגב, ששוחרר משבי חמאס, ימית אשכנזי, אחותה של החטופה דורו שטריינברכר, נדב רודייאף, בנו של החטוף ליאור רודייאף ועו"ד ברנדון סילבר מקרן ראול ולנברג. באותה מסיבת עיתונאים יוקרן סרטון זוועות. ב-15:00 תתקיים צעדת תמיכה והמשלחת תקיף את בניין בית הדין הבין לאומי.
עוה"ד יעל ויאס גבירצמן - המייצגת יותר מ-200 מנפגעי 7 באוקטובר, בין השאר בתביעה שהוגשה לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג - אמרה לתוכנית "הכול שפיט" בכאן רשת ב כי הצורך הראשי הוא הכרה באמת, ושנית יש לחקור את האמת וכי יש חשיבות רבה לשמר ראיות, כדי שיהיו קבילות בהליכים בין-לאומיים. היא הוסיפה כי תובע בית הדין מתעדף את ההליך, והביעה תקווה שלא יחלפו חודשים רבים עד שיוצאו צווי מעצר - והתביעה תתקדם.