הבקשה החריגה של הגניקולוג שהורשע בעבירות מין במטופלות

הבקשה החריגה של הגניקולוג שהורשע בעבירות מין במטופלות
שלוש שנים וחצי לאחר שד"ר בני שכטר הורשע, הוא מבקש לשוב ולעבוד במקצוע • משרד הבריאות: פועלים באפס סובלנות, הגורם המוסמך להחליט בעניין הוא השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, שמחליט בנושא באופן עצמאי בהתבסס על המלצות ועדת המשמעת
מחבר ורד פלמן מחבר ורד פלמן
בני שכטר
צילום: ללא

גניקולוג שהורשע בעבירות מין במטופלות מבקש שמשרד הבריאות יחדש את רישיונו, כך פורסם היום (רביעי) לראשונה בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב.

שלוש שנים וחצי לאחר שהורשע בעבירות מין בשלוש מטופלות, הגניקולוג, דוקטור בני שכטר, מבקש לשוב ולעבוד במקצוע. דוקטור שכטר, רופא נשים ומטפל מיני, ניהל משפט ארוך שנמשך כחמש שנים בסיומו זוכה משתי עבירות אינוס במרמה והורשע במעשים מגונים במרמה. על אף ריבוי הקורבנות בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר עליו רק שנה וחצי מאסר.

בעקבות ההרשעה רישיונו של שכטר הותלה זמנית וכעת הוא מבקש ממשרד הבריאות לבטל את ההתליה ולחזור לעבודה. באיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית פנו במכתב למנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב: "החזרת רישיונו לאחר הרשעתו בדין וריצוי עונש מאסר אינה רק יריקה בפניהן של נשים שנפגעו ממנו באופן ישיר אלא בכלל המטופלות בישראל".

עורכת הדין הלה נויבך מנהלת התחום המשפטי באיגוד הוסיפה כי "החלטה שלא תשלול משכטר את הרישיון לצמיתות תאפשר לו לחזור לעבוד ולטפל בנשים - ותציב בסכנה נשים שעלולות לא לדעת מה האיש עשה ואי אפשר לתת באיש אמון בהסדרים חלקיים שיאפשרו לו לעבוד והדבר יפגע קשות בנשים שבהן הוא כבר פגע ובהליכי השיקום שלהן".

יעל שרר, מנהלת הלובי למלחמה באלימות מינית, אמרה כי הכוונה היא לאשר את בקשתו של שכטר: "ברור לנו שהכוונה היא לאפשר לשכטר לשוב ולעבוד. החוק ברור מאוד ואוסר על מי שהורשע בעבירות מין לחזור לעסוק במקצוע, אבל הוא נכנס לתוקף אחרי המקרה הזה. משרד הבריאות לא שלל בעבר רישיונות של רופאים שהורשעו במעשים מגונים, אך כאן יש לנו מקרה חריג - לא היו הרשעות בריבוי עבירות של מעשים מגונים בכמה מטופלות. משרד הבריאות נוטה להקל עם עברייני מין ואני מקווה שהמשרד יזכר בחובתו להגן על ציבור המטופלות".

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי "משרד הבריאות פועל באפס סובלנות כלפי הטרדות ופגיעות מיניות ופועל על פי דין כנגד כל מטפל שפגע מינית. הגורם המוסמך להחליט בעניין הוא השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, שמחליט בנושא באופן עצמאי, בלתי תלוי ועל פי החוק, בהתבסס על המלצות ועדת המשמעת. הוועדה פועלת באופן עצמאי וחברים בה נציג היועץ המשפטי לממשלה, נציג הסתדרות הרופאים ונציג משרד הבריאות, ששומעים את טענות הצדדים ועדים מטעמם, ולאחר מכן היא מוסרת דין וחשבון לשופט".

הפופולריים