חודש רמדאן שיחל בשבוע הבא אמור להיות חודש חגיגי. אך בעיר העתיקה בירושלים, מקום הומה אדם בימי שגרה, כמעט שומם. חמישה חודשים שאין תיירים- לא תיירות פנים וגם לא תיירים מחו"ל. ברובע המוסלמי נמצא מיעוט יחסי של קונים לקראת רמאדן - והסוחרים מקווים שההחלטה שלא להטיל הגבלות כניסה לתפילות הר הבית על ערביי ישראל תשפיע גם על תנועת הקונים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
האזינו לפרק בהסכת "עוד יום"
אחד הסוחרים בשער שכם אמר לכאן חדשות: "אם מאשרים לערביי ישראל ומזרח ירושלים להיכנס אז יעבור בשקט, בקלות. יעשו רמדאן, יכנסו ויתפללו ולא תהיה שום בעיה. אני מקווה שלא ישנו את דעתם ברגע האחרון. יגיעו יותר קונים ולכל הסוחרים כמעט בעיר העתיקה יהיו לקוחות והם יתפרנסו. אנשים מחכים לרמדאן".
זה לא היה פשוט למצוא סוחרים או תושבים שידברו בקולם. רבים חוששים שיעצרו או יאוימו. אחד הסוחרים ברובע הנוצרי, הנטוש ממבקרים וחניות סגורות, אמר כי לפי מה שהוא רואה ברשתות החברתיות, הוא צופה שיהיו עימותים ואירועים אלימים במהלך רמדאן - ועד שלא תסתיים המלחמה לא יהיה שקט.
ובצד השני של העיר העתיקה - ברובע היהודי התנועה דלילה גם כן. כוחות משטרה כמעט ואינם נראים ובעלי העסקים חוששים שאירועים ביטחוניים באזור יגרמו גם למעט האנשים שעוד מגיעים להדיר את רגליהם מהמקום.
בעל מסעדה ברובע היהודי אמר: "המצב קשה מתחילת המלחמה אין תיירות פנים, אין תיירות חוץ, גם כי ישראלים תופסים את המקום כמקום מסוכן למרות שהרובע היהודי הוא המקום הכי מאובטח בעולם. ברגע שיש פיגוע לא מוציאים טיול התיירות ירדה ב-90%-100%, לא מביאים קבוצות ברגע שיש חשש לפיגועים. מקווה שיהיה רמדאן שקט, שיהיה לנו עבודה".
בהודעה מטעם לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו נמסר ביום שלישי כי בשבוע הראשון של רמדאן תותר כניסת מתפללים להר הבית, בדומה למספרים שהיו בשנים קודמות. עם זאת, מדי שבוע תתקיים הערכת מצב ביטחונית והחלטות יתקבלו בהתאם. ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדתו של השר לביטחון לאומי בן גביר.