כאן רשת ב

"עדיף שתתאבדי": בת 13 מהצפון זעקה על חרם - ההנהלה מתעלמת

"עדיף שתתאבדי": בת 13 מהצפון זעקה על חרם וההנהלה מתעלמת
ילדה ספגה התעללות חברתית במשך חמש שנים בקיבוץ בו היא מתגוררת. לאחר אירוע בו קיבלה תגובות משפילות בטיקטוק, לצד חוסר היענות מהמחנכת - המשפחה החליטה לעזוב | האזינו
מחבר אורלי אלקלעי מחבר אורלי אלקלעי
כיתה, בית ספר
צילום: פלאש 90

ילדה בת 13 מהצפון, ספגה התעללות חברתית ברשת טיקטוק, לאחר שהעלתה פוסט במהלך טיול שאירע לפני חודש בבית הספר בו היא לומדת. התעללות זו, הייתה אחת מיני רבות אותה ספגה במשך חמש השנים האחרונות. אימה של הילדה סיפרה על כך היום (חמישי) בריאיון לכאן רשת ב: "אחד הילדים הגיב לה: 'מתי תתאבדי? עדיף לך למות', הילדה סימסה לי: 'אמא, בא לי לקבור את עצמי'. התקשרנו למורה, והיא כעסה ואמרה לנו לפנות למוקד 105 - כי היא לא מתערבת בפגיעות ברשת. החלטנו לעזוב".

האזינו לריאיון המלא בכאן רשת ב

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

בריאיון תיארה אימה של הילדה איך החלום על המגורים בקיבוץ - הפכו לגיהנום החברתי של ילדתה: "לפני חמש שנים החלטנו לעבור לקיבוץ, זה היה החלום שלנו. בכיתה ד היא נכנסה לשכבה שהייתה מגובשת מאז הגן, שם אחת הילדות סימנה אותה והתנכלה לה: העליבה אותה, צחקה על הגוף שלה, העירה הערות עוקצנויות על השיניים שלה, על הגובה ועל יכולות שלה.

לאט לאט זה התחיל להשפיע על כל המעגל החברתי שלה בקיבוץ", אמרה. "היו הסתות, והתחילו לא להזמין אותה למפגשים חברתיים, לא יכולה ונפגשת עם חברה אחרת, נאמרו הרבה מילים ועלבונות, הילדה הייתה מתעוררת בלילה".

במשך כמה פעמים, ניסו הוריה לשוחח עם הורי התלמידים האחרים בקיבוץ - ולאחר שזכו להתעלמות, פנו למחנכת הכיתה ולמנהלת החטיבה: "אין קליטה נכונה בקהילה, לא עושים ליווי מלא לשלב את הילדים ואותנו ההורים בה. זה הרתיע אותנו - מי ההורים של הילדים האלה, הילדה פחדה לדבר. כשהייתה פונה למורה או למדריכים היו אומרים קוראים לה 'מלשנית', 'מוזרה' ו'תינוקת'".

 

תגובת המועצה האזורית עמק יזרעאל: "האירועים המתוארים מוכרים ומטופלים באופן מעמיק ובכל הכלים על ידי הצוות החינוכי בבית הספר, משרד החינוך וכן, על ידי המועצה מול הנערה והוריה. מדובר בנושא מורכב וקשה, שהינו חלק מתופעה חמורה ומדאיגה. המועצה מגלה אפס סובלנות לעבירות של בריונות ברשת וכל פגיעה במוגנות האישית של תלמידות ותלמידים".

ממשרד החינוך נמסר: "מדובר במקרה רגיש מאוד. מפאת צנעת הפרט, המשרד לא יוכל להתייחס לכל פרטיו. נבקש להדגיש כי השירות הפסיכולוגי ייעוצי מלווה את האירוע מקרוב, ומטפל בו".

 

 

 

הפופולריים