המחבל וליד דקה מת היום (חמישי) בבית החולים לאחר שחלה ומצבו היה סופני. דקה היה מעורב בחטיפה והרצח של משה תמם ב-1984 והיה אמור להשתחרר מהכלא בשנה הבאה. דקה הוא אחד מבכירי וותיקי המחבלים בבתי הכלא בישראל. בקשתו לשחרור מוקדם בשל מצבו הסופני נדחתה לפני עשרה חודשים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
איילת תמם, גיסתו של משה כתבה בפוסט בפייסבוק: "החדשות הכי טובות ששמענו בחצי שנה האחרונה. בהצלחה בגיהנום יה שטן". אורטל תמם, אחייניתו של משה, כתבה גם היא בפייסבוק: "מת בחולי, בכלא, כשפל האדם המסכן והעלוב שהוא. אחרי שעמד בראש החוליה שעינתה ורצחה את דוד שלי, המשיך לענות את משפחתי שלי".
עוד כתבה אורטל "נלחמנו רבות להישארותו בכלא, וכל רגע של מאבק השתלם. עבור משפחתי האהובה ורווית מלחמות הצדק, עבור עם ישראל, וגם עבורי אישית. באבוד רשעים רינה".
בחודש יוני האחרון, כמעט לפני שנה, ההכרעה בנוגע לשחרורו של המחבל דקה חזרה לידי ועדה רגילה לאסירי עולם. כך החליט באופן שנוי במחלוקת, השופט בדימוס צבי סגל, יו"ר ועדת השחרורים המיוחדת לענייני טרור. הסגל לא קיים דיון בבקשתו של אסיר העולם, שאחראי לרצח של החייל משה תמם ב-1984, ולא כינס את שלושת הנציגים הנוספים בוועדה.
במדינה הגישו ערעור על ההחלטה, ובני משפחתו של תמם פנו במכתב חריף לראש הממשלה בנימין נתניהו ודרשו את התערבותו. סניגורו של המחבל, עורך דין פלדמן הגיב לערעור המדינה וטען שהיא "מתעקשת שתתכנס ועדה מיוחדת עם ארבעה נציגים בניסיון למשוך זמן שיביא למותו של דקה בין כותלי הכלא. הוא לא הורשע ברצח ולכן אין מקום לדון בעניינו בוועדת הטרור.
בניגוד למקובל, התכנסה ועדת שחרורים רגילה ולא מיוחדת לבחון את עניינו של דקה. זאת בשל טעות בירוקרטית ברישומו לוועדה שלא ניתן היה לתקנה. הוועדה החליטה שלא בסמכותה לדון בנושא וההכרעה עברה כאמור לוועדת השחרורים המיוחדת לענייני טרור.