ניצולי מסיבת הנובה הגיעו היום (שלישי) לדיון בוועדה לביקורת המדינה בכנסת וסיפרו על הטראומה הקשה שהם חווים מאז 7 באוקטובר, על הקשיים הפיזיים ובעיקר על הקשיים הבירוקטיים והנוקשות מצד רשויות המדינה. נעמה איתן, שורדת המסיבה, זעקה בדיון: "אם לא הפסיכולוגית שלי לא הייתי פה, יש לי חברים שעוד לא קמו מהמיטה ואין להם שום מענה. 24 טיפולים? מה זה? כלום! למה אני צריכה להוכיח למישהו את מה שחוויתי?", אמרה איתן.
עוד הוסיפה נעמה: "השתתפתי במחקר שבדק לי את הדופק ועוד פרמטרים וגילה לי כמה אני לא סבבה. שעות שינה הממוצעת שלי הן שעתיים בלילה. אני אחרי שבע שעות מתחת לעץ שמחבלים עוברים לצידי ומתקשרת למשטרה 'איפה אתם למה אף אחד לא מגיע?'. אם יש שקט סביבי הראש שלי רועש ואני חוזרת לשם".
גיא בן שמעון, שורד מהמסיבה, אמר בפני חברי הוועדה: "יש קרוב ל-50 מתאבדים מהנובה, זה מספר שהיה נכון ללפני חודשיים ויש עוד המון מאושפזים בכפייה". כמו כן, הוועדה התכנסה היום כדי לדון בבקשה לווחת הדעת של מבקר המדינה על טיפול הרשויות בשורדי הנובה. ממשרד הבריאות ביקשו להבהיר כי "נתון זה על מספר המתאבדים מהנובה אינו נכון".
דבריו הקשים של גיא בן שמעון:
אור נאסא, שניצל מהטבח, סיפר גם הוא על חוסר קבלת הסיוע מהמדינה: "לא קמים בלילה ולא יכולים לעשות דבר ועכשיו באים ואומרים לנו שצריכים למלא טופס כזה ואחר. זה להרוס לנו את כל היום, אנחנו לא מסוגלים לעשות כלום". אור שיתף: "חברה הפסיקה לעבוד בגלל התקף נפשי שחוותה אבל הרופאים של ביטוח לאומי לא הכירו בה כנפגעת עבודה. אני צריך ללכת לפסיכולוג אבל יש תור רק לעוד חמישה חודשים".
מעמותת "בשביל החיים" העוסקת במניעת התאבדויות ברמה הלאומית ובסיוע למשפחות שיקיריהן התאבדו, נמסר כי: "עמותת בשביל החיים עוקבת כל העת אחר מספרי המתאבדים בישראל. נכון להיום ועל פי בדיקה מול הגורמים המוסמכים עולה כי יש מספר מקרי התאבדות בודדים מקרב ניצולי הנובה וודאי לא מדובר בעשרות. מאידך, כל מקרה כואב וטראגי ויש לעשות הכל על מנת למנוע התאבדויות מקרב הניצולים ובכלל. מכרז למינוי בקר למקרי אובדנות יצא ממש באחרונה ואנו מצפים שיאויש בקרוב- כך שתהיינה פחות ספקות באשר למספר המתאבדים וניתן יהיה לתת מענה בזמן אמת. ידיעת היקף ההתאבדויות הכרחית תמיד, ובעיקר בעיתות משבר".