מייסד טלגראס, עמוס סילבר, הורשע היום (שלישי) במסגרת הסדר טיעון, וירצה 8 שנות מאסר בכלא. הוא הורשע, בין היתר, בעבירה של ניהול ארגון הפשיעה. עמו הורשעו גם אשמים מרכזיים נוספים בארגון, וזאת בעבירות במסגרת ארגון פשיעה, בהן עבירות תיווך לסחר בסמים, עסקה אחרת בסם ושיבוש מהלכי משפט. אחדים מהם נאשמים בעבירות של הלבנת הון במסגרת ארגון פשיעה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
במסגרת הסדר הטיעון, הנאשמים הודו בביצוע העבירות, וזאת לאחר שעדים רבים כבר העידו בתיק. הוסכם שסילבר ירצה עונש של 8 שנות מאסר, בראל לוי ירצה עונש של 7.5 שנות מאסר, כאשר בית המשפט יוכל להפחית עד שנה וחצי מעונש אם ישתכנע, על בסיס חוות דעת מקצועיות, שלוי השתקם. נאשמים נוספים ירצו תקופות מאסר של עד 3 שנים. לצד זאת, הוסכם שבית המשפט יורה על חילוט סכומי הכסף, הרכוש, המחשבים והטלפונים שנתפסו מהנאשמים, ועל הטלת עונשי מאסר מותנים וקנסות.
מהכרעת הדין עולה שטלגראס, שהוקמה במרץ 2017 ושימשה כפלטפורמה לסחר בסמים באמצעות הטלגרם, הפכה לארגון פשיעה בסוף שנת 2017, ופעלה עד למעצר הנאשמים במרץ 2019. ארגון טלגראס פעל במבנה היררכי, בניהול של עמוס דב סילבר ואחרים, כאשר יתר הנאשמים שימשו בתפקידים שונים וקיבלו משכורות מהארגון.
על פי הכרעת הדין, ארגון טלגראס העסיק יותר ממאה עובדים, ובמסגרתו פעלו יותר מ-3,500 סוחרי סמים, ששיווקו ומכרו סמים לציבור הרחב, ושילמו לטלגראס עבור פעילותם בערוצי הטלגרם של טלגראס. כל זאת, תוך הסתרת זהותם האמיתית של סוחרי הסמים ושל אנשי טלגראס. הארגון קיבל מסוחרי הסמים מאות אלפי שקלים בכל חודש, שהתחלקו בין אנשי הארגון, בהתאם למעמדם.
המשפט התנהל בבית המשפט המחוזי מרכז, במשך קרוב לחמש שנים. זאת, בשל אופיו התקדימי, ההיקף הגדול של הראיות הדיגיטליות שנאספו במסגרת החקירה, ריבוי הנאשמים, והסוגיות המורכבות שהתעוררו במהלך המשפט בעניין ראיות דיגיטליות ובעניין האופן שבו יש להחיל את הדין הקיים על העבירות שבוצעו ברשת.