כשנה לאחר הרשעתם, גזר דינם של המחבלים שביצעו את הפיגוע באלעד לפני שנתיים ורצחו באמצעות גרזנים ארבעה ישראלים - טרם נגזר. זאת, מכיוון שבשירות בתי הסוהר לא מסכימים להביאם לבית המשפט בשל "הסיכון הביטחוני" הטמון בכך. כך פורסם לראשונה בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
בשב"ס טוענים כי הבאתם לבית המשפט מהווה סיכון המבוסס על מידע מודיעיני, בין היתר על רקע מלחמת חרבות ברזל. בעקבות זאת, מועד מתן גזר דינם נדחה כבר שלוש פעמים. זאת, על אף שבתי המשפט חזרו לפני כמה חודשים לעבודה סדירה ומלאה כמעט. הטלת עונש מחייבת את התייצבות הנאשמים, אך נוכח סירוב שירות בתי הסוהר להביאם לבית המשפט - גם גזר הדין שאמור היה להינתן השבוע נחדשה שוב, לחודש ספטמבר.
במסגרת ההליך המשפטי נגדם בחודש מאי לפני שנה הודו והורשעו בבית המשפט המחוזי בלוד שני המחבלים בארבעה מעשי רצח וכן בנסיונות רצח, מעשי טרור בנסיבות מחמירות, מעשי טרור של פציעה בנסיבות מחמירות וגם כניסה לישראל שלא כדין. עם הרשעתם היו שני המחבלים צפויים לענישה של ארבעה מאסרי עולם ועוד 20 שנות מאסר.
בצאת יום העצמאות ה-74, לפני כשנתיים, התרחש באלעד פיגוע הגרזנים כאשר שני המחבלים הפלסטינים אסעד אלרפאעי בן 20, וצבחי אבו שקיר בן 21, הגיעו לעיר שם רצחו בדקירות את הנהג שהסיע אותם והשליכו אותו מהרכב. מיד לאחר מכן יצאו השניים למסע הרג רגלי ברחובות שבמהלכו רצחו באמצעות גרזן שלושה אזרחים נוספים. לאחר מכן נמלטו מהמקום ונתפסו בתום שלושה ימים של מצוד נרחב של כוחות הביטחון.
משירות בתי הסוהר נמסר בתגובה: "ככל שמושמעת טענה, עליה להתברר במקומות המיועדים לכך".