סקר

פסיכיאטרים ופסיכולוגים שוקלים לפרוש מהמערכת הציבורית

פסיכיאטרים ופסיכולוגים שוקלים לפרוש מהמערכת הציבורית
27% מהמשיבים בסקר שוקלים לעזוב את מקום עבודתם, 31% מתלבטים. השיקול - פערי השכר בין המערכת הציבורית לפרטית, אך לא רק | לנתונים המלאים
מחבר נוב ראובני מחבר נוב ראובני
Getting your Trinity Audio player ready...
טיפול פסיכאטרי, אילוסטרציה
טיפול פסיכאטרי, אילוסטרציה צילום: Pexels, Alex Green

כ-60% מהמטפלים במערכת בריאות הנפש הציבורית שקלו או התלבטו לעזוב את מקום עבודתם במערכת הציבורית. בסקר, שתוצאותיו פורסמו היום (שני) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב, ושנערך טרם הכנס השנתי של המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות, עלה כי שיעור גבוה במיוחד מהפסיכיאטרים והפסיכולוגים "שוקל עזיבה".

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

לפי הנתונים, הקבוצה הגדולה ביותר שדיווחה על עזיבה הינה של כ-63.6% מקרב המתמחים בפסיכיאטריה של ילדים ונוער, 41.7% בקרב פסיכולוגים ו-33.3% בקרב מתמחים בפסיכיאטריה של מבוגרים. הסקר נערך בקרב אוכלוסיית מטפלים רחבה, וסך הכול 27% מהמשיבים הצהירו שהם שוקלים לעזוב את מקום עבודתם הציבורי. 31% השיבו שהם מתלבטים.

הסיבה העיקרית לעזיבה או ההתלבטות עליה, לפי ממצאי הסקר, היא פערי השכר בין המערכת הציבורית לפרטית. לצד זאת, צוינו סיבות נוספות, כמו איזון עבודה ופנאי, עומס העבודה, היקף העבודה האדמיניסטרטיבית הנלווית לעבודה הטיפולית והרצון לעבוד גם מהבית.

הסקר נערך על ידי ענבל ירקוני, מנהלת מערך הסיעוד ואחראית על בריאות הנפש בחטיבת בתי החולים הממשלתיים במשרד הבריאות, ופרופסור ערד קודש, הפסיכיאטר הראשי של קופת חולים מאוחדת. קודש אמר לכאן חדשות כי "משבר כוח האדם מהווה את אחד המוקדים העיקריים להתארכות תורים, אל מול העלייה בביקושים".

"מדובר במציאות קשה המכבידה על המערכת הציבורית ופוגעת בציבור המבקש מזור ממערכת בריאות הנפש", הוא הוסיף. "למרות שסוגיית השכר מובילה את הסיבה לנטישה, אסור לחשוב שהפתרון להבראת המערכת יהיה רק סביבה. סוגיית השכר מבטאת בעיה עמוקה יותר הקשורה לסביבת העבודה של המטפל, המעטפת האדמיניסטרטיבית, תהליכים בירוקרטיים, ומחסור באמצעים טכנולוגיים שיכולים לסייע למטפל להביא לידי ביטוי את כישוריו המקצועיים".

 

הפופולריים