מורן מוזס בן ישי הייתה אחראית ב-15 השנים האחרונות על טקס השבועות בקיבוץ ניר עוז. השנה, כל זמנה מוקדש למאבק להשבת אביה, האגרונום גדי מוזס, שנמצא בשבי חמאס קרוב ל-250 ימים. בריאיון מיוחד לשרון קנטור בכאן תרבות, היא מספרת על התחושות סביב עריכת טקס חג השבועות המסורתי בקיבוץ, ללא אביה גדי.
״היינו נותנים בערב את המסורת של הארוחה החלבית, שבשנים האחרונות שדרכנו את זה יותר לממתקים, פינוקים וקינוחים מאוד מושקעים״, מספרת מורן. ״ביום למחרת תמיד היו עושים את טורניר הכדורגל המסורתי שעוד התחיל מימי הגרעינים. תמיד היינו סוגרים עם התצוגה החקלאית המפוארת והמרשימה. מנחה הטקס הוא אבא, אבא גדי האהוב שלי״.
מורן סיפרה על גדי, אגרונום במקצועו, כי ״אם הוא לא היה מכניס את הידיים לאדמה הוא היה מרגיש לא טוב באותו יום. אין יום שהידיים שלו לא היו בתוך האדמה להרגיש את אמא אדמה ולהעביר את הידע שלו לכמה שיותר אנשים ובכל העולם הוא הסתובב בשביל באמת ללמד אנשים במדינות מתפתחות ובכלל ואלפי פעמים, ובעיקר יצא מטעם מדינת ישראל ללמד ולעזור״.
היא מספרת על כך שקהילת ניר עוז רצתה לנסות ולציין את החג, אך הבשורות שהגיעו בשבוע שעבר על מותם בשבי של חיים פרי, נדב פופלוול, עמירם קופר ויורם מצגר, עצרו את הכל: ״כל פעם שנופלת מכה זה פשוט באמת אגרוף לבטן ולנשמה וככה אתה צריך באמת המון המון כוחות וממשיכים לנשום ולקוות ולהאמין שהדברים ישתנו. אבל אנחנו באמת צריכים את כל, שאר המדינה, את האנשים שנמצאים ועוטפים והכול אבל באמת לצעוק את צעקתנו ובאמת לעשות הכול בשביל שאר החטופים יחזרו הביתה מי לקבורה באדמת ישראל ומי לשיקום והזמן לא איתנו לצערי״