חוליית חיסול מטעם ארגון הפשיעה אבו לטיף המונה עשרה חשודים, נעצרה לפני כחודש בחשד למעורבות ברצח פטין קיזל, בן דודו של ראש עיריית מע'אר, תאיר קיזל בחודש מרץ האחרון. הרצח בוצע ברקע הבחירות לרשויות המקומיות ומטרתו הייתה להטיל מורא על ראש עיריית מע'אר שנבחר שבועיים קודם לכן - כך פורסם הבוקר (ראשון) על ידי המשטרה ושב"כ. החקירה טרם הסתיימה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
החשודים ברצח עוזרו של ראש העיר הינם תושבי ראמה, סאג'ור ובית ג'אן. בחקירתם עלה כי יום לאחר הבחירות לראשות עיריית מע'אר, נשדד על ידם כלי רכב תוך כדי ביצוע ירי, כדי שרכב זה ישמש בביצוע רצח המנוח בהמשך.
ביום הרצח, חוליית החיסול ארבה לקיזל בשני רכבים שונים באזור חדר הכושר בו התאמן במע'אר, עקבה אחריו בנסיעתו וחיסלה אותו בירי. לאחר החיסול החולייה נמלטה והציתה את כלי הרכב אשר שימש אותה לרצח. קיזל בן ה-33 עתיד היה לשמש כעוזרו של ראש העיר.

ראש החולייה שביצע את הרצח, כיואן עוידה, נמצא מת בתאו בכלא שיקמה והמשטרה פתחה בחקירת נסיבות מותו. במסגרת החקירה המשטרה ושב"כ תפסו אמצעי לחימה רבים, בהם רובי ציד, נשק M4, מטען וחומרי נפץ, תחמושת, טיל לאו, רימוני רסס, רימוני הלם, ורחפנים.
קיים פער משמעותי בין מסקנות חקירת השב"כ והמשטרה לבין מה שנכתב בפועל בכתב האישום שנוסח על ידי הפרקליטות, והפער הזה מבטא גם חילוקי דעות שבין הגופים החוקרים לבין הפרקליטות באשר למשמעות ממצאי החקירה.
מסקנות החקירה מעלות באופן חד משמעי כי הרוצחים קשורים לארגון הפשיעה אבו לטיף ורצחו את האדם המקורב ביותר לראש העיר (קרוב משפחתו, ששימש כמנהל הקמפיין שלו והיה מיועד להתמנות לעוזרו האישי) כדי לאיים עליו ולגרום לו "להתיישר" ולפעול כרצונם. אך בכתב האישום אין כלל זכר לארגון הפשיעה של משפחת אבו לטיף וגם לא מזוכר כלל המניע לרצח ולא קשרו של הנרצח לראש העיר. לפי גורמים בפרקליטות הסיבה לכך היא שהחקירה לא ייצרה ראיות מספקות לכך.
גורם בכיר בשב"כ מסר: "שב"כ פועל וימשיך לפעול לשמירה על סדרי המשטר הדמוקרטי במדינת ישראל בכל הכלים הנתונים לרשותו על פי חוק. באירועים בהם ארגוני פשע פועלים להטיל אימה ולפגוע בנבחרי ציבור על מנת לפגוע במוסדות המדינה, שב"כ יפעל למצות את מלוא חומרת הדין עם מי שלקח חלק בכך".
עוד בנושא