מחקר של בית החולים איכילוב והאוניברסיטה העברית גילה כי בחודש הראשון למלחמה הייתה קפיצה של 46% בהגעה של אנשים למיון פסיכיאטרי לבית החולים איכילוב. כך פורסם היום (חמישי) בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
המחקר גם מצא קפיצה בהפרעות דיכאון, סטרס קיצוני וחרדה עמוקה, לעומת ירידה בהגעה למיון של מתמודדי נפש שבשגרה המתמודדים עם מחלות כמו סכיזופרניה ומאניה דיפרסיה.
לדברי החוקרת הראשית ד"ר ליגת שליו, אפשר להשליך את ממצאי המחקר על מה שעלול לקרות בצפון אם תהיה הסלמה ויהיו כמויות גדולות של נפגעים, ויש להיערך לכך גם בתחום הפסיכיאטרי. "על מקבלי החלטות להבין שחשוב להקצות משאבים במצבים האקוטים למערכים הפסיכיאטרים", כך אמרה ד"ר שליו.
מנתונים של עמותת ער"ן שפורסמו בחודש אוגוסט עלה כי חל זינוק של 267% בפניות של ילדים ובני נוער על רקע חרדה בהשוואה לשנה שעברה.
העמותה דיווחה אז כי מאז פרוץ המלחמה, פנו 52 אלף ילדים ובני נוער בפנייה אנונימית לעמותה, המספקת עזרה ראשונה נפשית. 40% מהפונים עשו זאת על רקע מצוקת חרדה. 20% מהם פנו לעמותה בנושא כאב נפשי ודיכאון, 18% על רקע קושי במשפחה, עם ההורים ובמערכות יחסים חברתיות, ו-5% דיווחו על אלימות פיזית או מינית.