שני קציני משטרה נחקרו היום (רביעי) באזהרה במחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), במסגרת מעורבותם לפני כחודש במעצר שלוש הנשים שחילקו עלונים הקוראים לשחרור חטופים בבית כנסת בהרצליה בו מתפלל חבר הכנסת יולי אדלשטיין.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
השניים נחקרו בחשד לשימוש בכוח משרתם לרעה והפרת אימונים. כמו כן, אחד מהם נחקר בנוסף בחשד לשיבוש הליכי חקירה. ממח"ש נמסר כי החקירה עודנה נמשכת.
רמה ענב, שמרית בורלא ועידית אלכסנדרוביץ' נעצרו אחרי שהניחו עלונים עם תמונות חטופים והכיתוב "שלח את עמי". השלוש, פעילות ארגון המחאה "בונות אלטרנטיבה", נוהגות להפגין סמוך לביתו של אדלשטיין ולאחר המעצר הן הורחקו מביתו של אדלשטיין ומבית הכנסת ל-15 ימים, וחתמו על ערבות לפיה נאסר עליהן להיפגש אחת עם השנייה במשך 30 ימים.
מעצרן עורר סערה, שכן בין היתר הן נעצרו ליותר משמונה שעות. במהלך מעצרן מוחים רבים הפגינו מחוץ לתחנת המשטרה בגלילות בה הוחזקו. ענב, התראיינה לאחר שחרורה בכאן רשת ב ואמרה: "אמרו לנו שזה על פריצה לא חוקית וקשירת קשר לעבירה פלילית. מיד הסברנו שכל הדלתות פתוחות ואז הם שינו את זה מאוד מהר להסגת גבול"."בית הכנסת הזה שייך לעיריית הרצליה, זה היה בשעות הפעילות והוא היה פתוח. לא קיבלנו את טענת המשטרה", הוסיפה.
כמו כן, חבר הכנסת אדלשטיין הגיב למעצר הנשים ואמר כי הוא "מבין את אנשי בית הכנסת שהגישו תלונה במשטרה, אחרי שגילו בבוקר פריצה שהייתה כנראה בשעות הערב או הלילה". אדלשטיין גיבה גם את פעולת המשטרה והבהיר כי יש להגדיר גבולות למחאה, אחרת מדובר ב"מדרון חלקלק". לדבריו, "אם לא נשים גבולות מאוד ברורים למה זאת מחאה, נגיע למקומות מאוד לא טובים. אני מאוד מבקש שכולנו נזכור שבסופו של דבר, יש לנו מדינה אחת ועם אחד".