אשת החינוך שנעצרה בנצרת, בחשד להתנהגות שעלולה להפר את שלום הציבור, שוחררה הלילה (רביעי) לביתה בתנאים מגבילים. על פי הודעת המשטרה: החקירה נמשכת להשלמת פעולות נוספות שבסיומן יועברו הממצאים ליחידת התביעות.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
החשודה אנתסאר חג'אזי, תושבת טמרה בת 41, נעצרה לאחר שהעלתה לרשת החברתית "טיקטוק" סרטון ובו רקדה בין כותלי בית הספר לצלילי שיר שמדבר על "זמנים טובים", כשעל המסך מופיע התאריך 7 באוקטובר 2023, שנוצר באופן אוטומטי על ידי כלי "היום לפני" ביישומון.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, הוא זה שהגיש את התלונה שהובילה למעצרה של חג'אזי. בן גביר פרסם ברשת X תמונה של חג'אזי כשהיא אזוקה ועיניה מכוסות.
בפרקליטות ביקרו את אופן התנהלות המשטרה: "חקירת עבירות הסתה, לרבות במקרה האמור, מחייבות אישור מוקדם של הפרקליטות. במקרה זה לא התבקש אישור חקירה, ומשכך מטבע הדברים הוא גם לא ניתן".
עוד נמסר מטעם הפרקליטות כי "על אף שההחלטה בדבר המעצר ודרך המעצר נתונה לשיקול דעתה של המשטרה, בנסיבות המקרה שפורסמו לא ברורה ההחלטה לאזוק את החשודה ולכסות את עיניה". בן גביר הגיב על הביקורת: "יש בית משפט בישראל, הפרקליטות חייבת ללמוד לכבד את החלטותיו. טוב עשתה המשטרה", שלדברי בן גביר, "עצרה את "אשת החינוך" שהעלתה סרטון עם גילוי שמחה כלפי טבח 7 באוקטובר".