החשוד בהפצת סרטון כוזב בעניין החטופים שוחרר למעצר בית

החשוד בהפצת סרטון כוזב בעניין החטופים שוחרר למעצר בית
בחקירתו הודה הגבר במעשים ואף הביע חרטה, הטלפון הנייד שלו הושאר בידי המשטרה • התיק יועבר לעיון והחלטת התביעות בנוגע להגשת כתב אישום נגדו
מחבר שלי טפיירו מחבר שלי טפיירו
Getting your Trinity Audio player ready...
החשוד בהפצת הסרטון שמדווח על "שחרור חטופים"
החשוד בהפצת הסרטון שמדווח על "שחרור חטופים" צילום: צילום מסך, רשתות חברתיות

בתום חקירה שהסתיימה לפנות בוקר, שוחרר היום (ראשון) למעצר בית החשוד בהפצת ידיעות כוזבות בעניין החטופים שנעצר אמש. בחקירתו הודה החשוד במעשים והביע חרטה. הוא טען כי הפיץ את הידיעות בהתבסס, בין היתר, על מידע שקיבל מחברה (מידע לא מוסמך ולא בדוק). 

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

בתום חקירתו שוחרר הגבר למעצר בית בכפר סבא בתנאים נוספים וכן הטלפון הנייד שלו נתפס ונשאר בידי המשטרה. בתום החקירה יועבר התיק לעיון והחלטת התביעות בנוגע להגשת כתב אישום נגדו.

במהלך יום שבת החלה חרושת שמועות בנוגע לחילוץ חטופים, שהחלו להתפשט כבר ביום שישי. השמועות החלו להתבסס ברשת בעקבות סרטון שפרסם חשבון טיקטוק בשם "theshadow7000" שטען כי חולצו חטופים חיים ומתים, בהם גם תצפיתנית. בטיקטוק ישראל חסמו את המשתמש; בלשי יחידת הסייבר בלהב 433 במשטרה איתרו את החשוד ועיכבו אותו לחקירה.

אחותה של התצפיתנית שנחטפה לעזה לירי אלבג, פרסמה גם היא הודעה בהמשך לכך: "כל לילה זה לא באמת לילה עם שינה, אבל אתמול זה היה עוד לילה מלא שמועות שפשוט חצי ממנו ישבתי וחיכיתי ליד הדלת".

גם מטה משפחות החטופים ביקש להימנע מהפצת דיווחים כוזבים באשר לשחרור חטופים, "אנא אל תתנו יד להפצת שמועות שווא, זה בנפשנו. יש להיצמד אך ורק לדיווחים של גורמים רשמיים", כך נכתב. 

הפופולריים