ארבע וחצי שנים לאחר שנאנסה בידי הפסיכיאטר חסן אבו גרייבה, המתלוננת מדברת לראשונה בריאיון בלעדי ששודר היום (שני) בכאן חדשות - יממה לאחר שאבו גרייבה נידון ל-9.5 שנות מאסר ותשלום פיצויים של 80 אלף שקלים.
הכתבה המלאה
"הגוף שלי רועד מפחד והתרגשות לדבר ולהכיר בזה שנאנסתי", שיתפה המתלוננת ושחזרה את האונס שעברה בבית החולים הפסיכיאטרי בבאר שבע. "ליוויתי חברה וביקשתי להתייעץ איתו. הוא הכניס אותי לחדרי סגל, ישבנו לצד שולחן הוא ייעץ לי מה שהייתי צריכה. הודיתי לו, היה יום שישי, אני אישה דתייה ומיהרתי הביתה - והוא פשוט לא נתן לי ללכת. הוא אמר לי 'ככה אומרים אצלכם תודה?'".
המתלוננת תיארה כיצד אבו גרייבה, שהורשע במעשה בחודש יולי האחרון, פעל: "הוא השתמש במניפולציות רגשיות, ובסופו של דבר ביצע בי אונס מלא. אדם לא קטן, בחור גדול, הפחיד אותי פחד מוות. יצאתי משם בעזרתו והייתי נורא מבולבלת ובסערת רגשות גדולה. רק אחרי שנה הגשתי תלונה".
לאחר מכן, תיארה המתלוננת מסכת איומים והפחדות שהעביר אותה מלקייה: "התקשרו אליי בשעות מאוחרות בלילה, דיברו במבטא ערבי ואיימו עליי לחזור מהגשת התביעה. היו ניסיונות לשחד אותי בכסף, דירה ורכב - הכול רק שאבטל את התביעה".
ההתעללות הזו מצד אבו גרייבה, הובילה את המתלוננת למצוקה נפשית שהתווספה לזו שנגרמה מהאונס: "הפחידו אותי עד מוות. היה לי קושי לישון בלילות, ופחד שלא אצליח לשמור ולהגן על המשפחה שלי. הרגשתי שאיבדתי את השפיות, הייתי בחרדה תמידית. חצי בן אדם".
מאז, היא סובלת מתסמינים מאובחנים רבים של פוסט-טראומה מורכבת ואושפזה במחלקות סגורות. בעוד היא מתמודדת עם כל אלה במקביל לניסיון לנהל בית ומשפחה, גם איבדה ב-7 באוקטובר את אחיה, שנפל בעת שהגן על עירו.
סנגורו של הרופא, עורך הדין נאסר מוסטאפה, אמר לאחר גזירת העונש: "הופתענו מאוד לקבל את הכרעת הדין. הנאשם עדיין עומד על חפותו, יש לנו אפשרות להגיש ערעור לעליון גם על הכרעת הדין וגם על גזר הדין. נשטוח את כל טענותינו בבית המשפט ונחשוף פרטים חדשים".
