שלושה ישראלים נלכדו היום (שני) על פסגת הר מושלג ביפן ונעשה מאמץ לחלצם בשל התנאים הקשים במקום. יש חשש לחייהם של הישראלים, שמיקומם על ההר ידוע, בגלל תנאי מזג האוויר. כוחות חילוץ נערכים להתחיל בחילוצם של השלושה עם אור ראשון. חיליק מאגנוס, שחברת החילוץ וההצלה שלו מעורבת במאמצים אמר הערב כי השלושה "היו בקשר לפני שעה וחצי".
ממשרד החוץ נמסר כי המחלקה לישראלים בחו"ל ושגרירות ישראל בטוקיו מנסים לסייע לישראלים. השגריר גלעד כהן פועל מול רשויות הממשלה והמשטרה במדינה בבקשה לסיוע מצד השלטונות.
בנוסף, קונסול ישראל אבינועם יצא לאזור האירוע, וחברת החילוץ מאגנוס פועלת לחילוצם. "משרד החוץ ימשיך לעשות כל שביכולתו כדי לחלץ את הצעירים הישראלים", נמסר.
חברת מגנוס מסרה כי "צוות חילוץ מקומי נמצא בדרכו אל תחנת המשטרה המקומית על מנת לצאת אל הנקודה בהקדם האפשרי".
עוד בנושא
