טאיסיה זמולוצקי, שיצאה בפנים גלויות בתוכנית "יהיה טוב" עם עמרי אסנהיים ורוני קובן בכאן 11, והייתה אחת מהנפגעות בפרשת אייל גולן, המכונה "פרשת משחקי חברה", השתתפה היום (שלישי) בדיון בכנסת "נגד פגיעות וניצול מיני של נערות ונשים בישראל", בוועדה לקידום מעמד האישה.
"באתי לכאן בשם כל הנערות המוצללות", אמרה המתלוננת נגד אייל גולן. "הייתי טרף קל, עמדתי בקריטריונים. היו שם הבטחות, את 'חיים של אבא', 'את תהיי ב-VIP'. לאחר זמן מסוים נתקלתי ברוע ובמלכוד. לא היו לי כלים להתמודד מול הרוע הזה. אמרתי 'לא' עשרות פעמים, זה לא עזר לי".
באשר להתנהלות המשטרה בחקירה שנמשכה שנה, הטיחה טאיסיה: "הם נתנו לדברים לקרות והאשימו אותי בזנות ובשימוש בסמים. לקחו אותי, קטינה, ילדה, אזוקה מבית הספר לחקירה, כשהוא (גולן) מוזמן לחקירה חמישה ימים אחרי".
טאיסיה זמולוצקי בדיון בכנסת: "באתי בשם כל הנערות המוצללות, הייתי טרף קל ולא היו לי כלים להתמודד מול הרוע הזה. אמרתי 'לא' עשרות פעמים"@VeredPelman pic.twitter.com/rpRg0L6ZvC
— כאן חדשות (@kann_news) January 7, 2025
זמולוצקי תיארה שכשנחשפה לצילומים מתוך החקירה היא הבינה כמה היא "שקופה", וכי זו הפעם השנייה בה היא הגיעה לדיון בכנסת. "קצת צורם לי שמתוך המשכן היו שתמכו ונתנו לו (גולן) פרסים. לא באתי לעולם להיות 'פות מוביל'. אני לא אשמה שלקחו אותי".
יו"ר הוועדה, ח"כ פנינה תמנו שטה, אמרה בדיון כי היא ראתה את סרטוני החקירה: "מה שהם עשו זה סיוע. נדרוש שיפרסמו את הסרטונים". בפתח הדיון הצהירה תמנו שטה: "הזמר בני אלבז דיבר על ילדות שפותחות רגליים. אנשים שאומרים דברי בלע כאלה מצדיקים פדופיליה. מי שפוגע באישה שאומרת 'די', 'כואב לי', 'אני לא רוצה' הוא עבריין. טאיסיה את מנצחת והופכת את החברה הישראלית לטובה יותר".
נ', המתלוננת הנוספת בפרשה שהעידה גם היא בכאן 11, דיברה בדיון באמצעות זום בצורה מוסתרת כך שלא תחשוף את פניה. "אני עוברת ימים לא פשוטים נפשית ורגשית. הפגיעה לא נפסקת, שנים של איומים והפחדות. נרטיב של שקרניות וכל מה שאנחנו רוצות זה להוציא את האמת לאור. אנשים במעמד שלו לא חוששים בגלל שאין סוף אחר לסיפור שלהם".
גם נ' התייחסה לטענות על התנהלות המשטרה בחקירה וביקרה: "היו הרבה שיבושי חקירה בפרשה שלנו. במצב כזה שראיות מושמדות, לא יתכן שגם ב-2022 לא מכשירים ראיה חשובה שבה בני פרץ מתרברב איך הוא השפיע על עדים ואיך הוא פעל במשטרה".
איגוד מרכזי הסיוע: "המשטרה שיבשה את חקירת אייל גולן"
איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית פנה אמש למבקר המדינה בדרישה לחקור את התנהלות המשטרה בפרשת גולן. בפנייה, שהוגשה על ידי מנהלת התחום המשפטי באיגוד עורכת הדין הלה נויבך, נטען כי המשטרה העניקה לגולן יחס מועדף במהלך חקירתו, דבר שפגע ביכולת להעמידו לדין.
על פי הפנייה, חוקרי המשטרה סייעו לגולן לאתר מצלמות אבטחה בחדר החקירות, הסתירו בגופם את הנעשה, ואף רמזו לו לצאת "לשירותים" - ככל הנראה כדי להעביר מידע שלא יתועד. בנוסף, בניגוד לנהלים, התאפשר לגולן לשוחח עם עורכת דינו ברמקול, כאשר זו הבטיחה לו כי ראש צוות החקירה "ידאג" לו. במהלך החקירה אף הוגש לגולן כיבוד מיוחד הכולל טוסטים ופופקורן.
> יהיה טוב | טאיסיה חושפת הכול בפנים גלויות
> יהיה טוב | טאיסיה ונ' מגיבות לראשונה על סערת אייל גולן
טאיסיה תיארה את החקירות: "הם פשעו. בחקירות, גם בחקירות של אייל, בדיסקים. אם עם ישראל יראה - זו באמת רעידת אדמה". לדבריה, "רואים את ראש צוות החקירה מסתיר את המצלמה ושהם מחביאים את המצלמה ביחד".
הפנייה הצביעה גם על התנהלות בעייתית כלפי הנערות המעורבות בפרשה. על פי הטענות, המשטרה בחרה "לשבת על הגדר", למרות שהיו בידיה הקלטות המעידות על סרסור וניצול. יתרה מכך, הנערות נחקרו כחשודות ולא כקורבנות, כשהן אזוקות ותחת איומים בהליכים פליליים, במה שנראה כניסיון להרתיען מחשיפת האמת המלאה.
עורכת הדין נויבך טענה כי התנהלות המשטרה גרמה נזק חמור הן לצעירות והן לחקירה עצמה, ופגעה ביכולת להעמיד לדין את המעורבים בניצול מיני של נערות צעירות מרקע מוחלש. לטענתה, ייתכן שהתנהלות זו עולה כדי שיבוש חקירה.
מהמשטרה נמסר בתגובה: "מדובר בחקירה מקצועית ויסודית שהתנהלה באופן סמוי בשנת 2013, במהלכה המשטרה ביצעה מגוון רחב של פעולות חקירה לרבות מעצרים, גביית עדויות ועימותים בין המתלוננות לבין החשודים. בניגוד לנטען, נדגיש כי החקירה התנהלה ברגישות ונשמרו כל זכויותיהם של המתלוננות, כאשר בתום החקירה שלוותה ע"י פרקליט מלווה, הועבר התיק לעיון והחלטת הפרקליטות שהגישה כתב אישום חמור נגד אחד המעורבים".
