בג"ץ דחה את העתירות שהוגשו נגד העסקה לשחרור חטופים

בג"ץ דחה את העתירות שהוגשו נגד העסקה לשחרור חטופים
בהחלטה נקבע כי דין העתירות להידחות וחלקים בהן אף התייתרו. בנימוק נכתב כי חשש המשפחות השכולות משחרור רוצחי יקיריהן הוא מוצדק, אך מה שעומד על הכף - "רם מעלה"
מחבר תמר אלמוג מחבר תמר אלמוג
Getting your Trinity Audio player ready...
מתנגדים לעסקת חטופים
מתנגדים לעסקת חטופים צילום: -

בית הדין הגבוה לצדק (בג"ץ) דחה הבוקר (ראשון) את העתירות שהוגשו אתמול נגד העסקה לשחרור חטופים. בג"ץ קבע כי "ללא ספק, זהו אחד מן המקרים בהם ברור קוצר ידו של המשפט", כך נכתב בנימוק. 

העתירות שהוגשו על ידי הארגונים "בחרנו בחיים" ו-"אלמגור", וכן על ידי המשפחות השכולות חג'אג' (שביתם שיר נרצחה בפיגוע בארמון הנציב) וסחיווסחורדר (שחמישה מבני משפחתם נרצחו בפיגוע במסעדת סבארו), נוגעות לדרישה שהממשלה תימנע "משחרור מחבלים שישובו לרצוח" ולצד זאת, התבקשו שני סעדים נוספים שעניינם אופן מסירת ההודעה המוקדמת למשפחות השכולות שיקיריהן נרצחו. חלק זה של העתירה אינו נדחה, אלא התייתר.

עסקת החטופים השניה | האזינו לעוד יום

"חששם של העותרים כי שחרורם של אסירים ביטחוניים מהכלא, אשר זרעו בעבר הרס וחורבן, יביא לפגיעה במדינת ישראל ואף יאפשר לאותם מפגעים לשוב ולעסוק בטרור הוא מובן. עם זאת, השיקולים העומדים על הכף שמנגד אף הם רמי מעלה", כתבה השופטת דפנה ברק-ארז.

עוד נכתב: "ליבנו עם המשפחות של מי שאינם שבים עדיין, כמו גם של מי שרואים את רוצחי יקיריהם יוצאים מבתי הכלא ועיניהם כלות. לצאת זאת, עוד עומדת התקווה שאכן ישובו בנים ובנות לגבולם".

מפורום בוחרים בחיים של המשפחות השכולות ונפגעי הטרור, נמסר: "כנראה שאם היינו עותרים על שיפור תנאי המחבלים, בג"ץ היה לפחות מקיים דיון, אך אנחנו רק משפחות שרוצחי יקיריהם משוחררים, אז זה פחות חשוב".

עוד טענו: "אמרנו בעתירה, ההחלטה המופקרת התקבלה, הרחובות יתמלאו רוצחים, ואין מי שיושיע. לא הדרג המדיני, לא הדרג הביטחוני ולא הדרג המשפטי. אנו קוראים לאזרחי ישראל כולם לחבק את ילדיהם חזק חזק ולהתחמש, כי אתם תצטרכו את הנשק להגן על עליהם ועל עצמכם".

התנועה למשילות ודמוקרטיה בתגובה לדחיית העתירות: "מדובר בגול עצמי של בג"ץ. לומר שאין זה מקומו של בג"ץ להתערב בעניינים מדיניים ובטחוניים, כשלאורך עשורים, כולל בשנה החולפת, בג"ץ קיבל לדיון עתירות הנוגעות להוראות הפתיחה באש; הכנסת סיוע הומניטרי לעזה; הכנסת סחורות, חומרי בניין ודלקים לרצועת עזה; אספקת חשמל לעזתים; שחרור גופות מחבלים ששימשו כקלפי מיקוח בעסקאות החטופים ועוד מאות עתירות שסקרנו במחקר שערכנו בשנה החולפת".

הפופולריים