אלי אסוס, גיסו של יעקב אביטן - עובד הקבלן שנורה למוות בשוגג ברצועה, סיפר הבוקר (רביעי) על התקרית והמצב המתוח שהוביל אליה: "יומיים לפני כן היה ניסיון חדירה של מחבלים למוצב, אז העלו שם את רמת הפעילות. זו הייתה טעות בזיהוי - חייל פשוט ירה בו".
הריאיון המלא
"הוא נכנס לתוך המוצב ומצא את עצמו פנים מול פנים עם החייל", תיאר אסוס את מה שנמסר לו מצה"ל. והוסיף: "זה היה עניין של כמה שניות". אסוס טען כי בשטח שורר בלבול גדול בעקבות חזרת תושבי עזה לצפון הרצועה. "אמרו לי שקראו בשמו, אך ככל הנראה הוא לא שם לב לכך או שהיה רעש", דבר שהפריע לתקשורת בין הצדדים.
על פי אסוס, אביטן עבד ברצועה בשבועיים האחרונים והיה לו אישור להיכנס באופן קבוע למוצב - על אף שלא נכלל באזור העבודה שלו. באותו היום אביטן ירד מהשופל עליו עבד ולא לבש את מדי הזיהוי שהיו לו.
גיסו של אביטן סיפר כי את המשפחה פקדו שלושה אסונות בחצי השנה האחרונה, וכי אביו וסבו של יעקב נפטרו. "כולם המומים מהמקרה, במיוחד שהמשפחה חוותה תקופה קשה. כולם בטראומות, עדיין לא מתאוששים - ומקבלים עוד מכה. זו אבידה קשה למשפחה, הוא היה בן אדם מאוד אהוב".
אב לשלושה, בהם תינוק; "היה מתנדב ברמ"ח איבריו"
אביטן, בן 39 מאילת, הותיר אחריו אישה ושלושה ילדים, בהם תינוק בן עשרה חודשים. חברו נתי טוויטו מנהל סניף ידידים באילת, סיפר לכאן חדשות: "הוא עסק למחייתו בשינוע וגרירה. היה מתנדב ברמ"ח איבריו, לא היה אדם שהוא לא עזר לו".
מעיריית אילת נמסר כי אביטן ייטמן בשעה 15:00 בבית העלמין באופקים. "התנדב בארגון ידידים ובזק"א. איש של חסד, נתינה ומעשים טובים", כך תיארו בהודעה.
בימים אלו פועלים בצה"ל ובמשרד הביטחון לפנות את ציר נצרים, לקראת נסיגה מלאה של הצבא בשבוע הבא מהפרוזדור שביתר את הרצועה לשניים. צה"ל נסוג אתמול בלילה מחלקו המערבי של הציר, לאחר שבישראל אישרו מעבר של עקורים פלסטינים רגלית לצפון הרצועה. כוחות צה"ל נמצאים במרחק של מאות מטרים מאזור בידוק הרכבים על ציר נצרים ונערכים לקראת נסיגה מלאה בשבוע ה-22, לפי המתווה.
מאז החלה המלחמה אירעו 1,325 תאונות מבצעיות בקרב כוחות צה"ל בעזה ובלבנון. רובן הגדול של התאונות - 1,166 - התרחשו בעזה, ו-159 מהן אירעו בגזרה הצפונית.
מתחקירים שערכו במפקדת קצין הבטיחות הראשי בצה"ל, הגורם העיקרי לירי דו-צדדי הוא חוסר אורייטנציה, כלומר, הבנה לקויה של כיווני ירי וגבול גזרה. עוד עלה מהתחקירים כי הגורמים העיקריים לפגיעות מאמצעי לחימה הם חוסר מקצועיות וחוסר משמעת.