על רקע הטקס שייערך היום (חמישי) לכבוד מינויו של השופט יצחק עמית לנשיא בית המשפט העליון, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התראיין הבוקר לתוכנית "רינה ועקיבא" בכאן רשת ב ואמר: "השופט עמית הוא לא הנשיא שלי".
האזינו לריאיון המלא עם השר סמוטריץ'
עוד התייחס השר בריאיון להחלטה של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין להחרים את טקס המינוי. "אני מצטער שלא הזמינו אותי ולא נתנו לי הזדמנות להחרים".
סמוטריץ' הבהיר כי בכוונת הממשלה להמשיך ברפורמה המשפטית. "צריכים לחזור לתיקונים במערכת המשפט", אמר השר, "מקווה שבעוד שלושה שבועות נסיים את השינוי בוועדה לבחירת שופטים, אותה הסכמה בין שר המשפטים לסער. אחר כך נטפל בייעוץ המשפטי לממשלה - לא נוריד את הדגל מהגז".
מוקדם יותר היום, שר החקלאות אבי דיכטר התראיין לתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב והבהיר כי הוא מקבל את מינויו של עמית, אולם הביע ביקורת על אופן המינוי. "התהליך שבו הוא נבחר היה פזיז לאור הדברים שעלו. זה היה צריך להיעשות נקי וסדור יותר, גם אם זה ייקח עוד קצת זמן. מצר על זה שזה נעשה כך, אבל חרמות הן לא הסגנון שלי".
האזינו לריאיון המלא עם השר דיכטר
לקראת טקס ההשבעה, השר לשעבר בני גנץ קרא לראש הממשלה בנימין נתניהו, יו"ר הכנסת אמיר אוחנה ושר המשפטים לוין להגיע. גנץ קרא גם לשופט עמית לחתור להסכמות על מינוי השופטים החסרים לאחר השבעתו.
"יו"ר הכנסת שהוא ראש הרשות המחוקקת וראש הממשלה שהוא ראש הרשות המבצעת, חייבים להגיע ולכבד את מעמד השבעת ראש הרשות השופטת. הדבר נכון גם לשר המשפטים", כתב גנץ. "שבירת סמלים, ושלילת הלגיטימציה ממערכת המשפט – תפגע באמון המערכת השלטונית ותפלג אותנו בימים מורכבים ומטלטלים".

כזכור, גורמים בקואליציה תקפו בחודש שעבר את הליך בחירת עמית לתפקיד, ושר המשפטים לוין הצהיר כי הוא לא מכיר בעמית כנשיא ולא יכיר בפסיקותיו בבית המשפט.
משמעות סירובו של שר המשפטים להכיר בנשיא העליון תתבטא בין היתר באי שיתוף פעולה בבחירת שופטים ובהיעדר עצמאות תקציבית. אולם, ייתכן שלוין לא יכיר בפסיקות שלהן שותף השופט עמית כנשיא, במיוחד כאלה הנוגעות לטוהר המידות. למותר לציין כי מדובר בתקדים. בעבר התרחשו משברים בין נשיאי העליון לשרים, אך מעולם לא הייתה הכרזה של אי הכרה במאייש התפקיד מראש.
הוועדה לבחירת שופטים הצביעה בסוף חודש ינואר בעד בחירתו של השופט עמית לנשיא העליון, בהליך ממנו החליטו להיעדר נציגי הקואליציה. המינוי בוצע לאחר שהוועדה כונסה על ידי הנהלת בתי המשפט, תוך עקיפת סירובו של שר המשפטים לוין. בנוסף, השופט נעם סולברג נבחר למשנה לנשיא העליון.