אביבה, אשתו של קית' סיגל ששוחרר מהשבי לפני שבועיים, חשפה היום (שני) את ההתעללות שעבר בשבי חמאס. "באחד הימים המחבל שהיה איתו בא אליו ונתן לו בעיטה בצלעות בשיא הכוח, ירק עליו וקרא לו 'יא כאלב', בלי סיבה, פשוט כי זה מה שהוא רצה לעשות. באחד הימים המחבל כיוון עליו את האקדח ואמר לו עכשיו אני יורה והורג אותך".
סיגל תיארה את מה שבעלה סיפר על הימים שהיה בשבי: "מתוך ה-484 ימים שהיה בעזה הוא היה חצי שנה לבד, הוא שכב על מזרון על הרצפה בחדרון קטן מאד לבד, מורעב, כשהמזון היחידי שבא לפיו זה פיתות עם עובש או כאלו שרופות, שאינן ראויות למאכל אדם".
"כשהייתי חטופה לא נתתי לעצמי לרגע להרגיש, הרגש היה כל כך כואב שניסיתי לברוח במחשבות כדי בשביל לא להרגיש", סיפרה סיגל כפדויית שבי בעצמה. "500 ימים שהחטופים לא יודעים מה יקרה מחר, האם הם יחיו או ימותו, האם יתנו להם מכות, ירעיבו אותם שוב פעם, או שהם בכלל נשכחו שם. חייבים להחזיר אותם מהגיהנום עכשיו".
"תנסו רגע לחשוב מה הייתם מרגישים מה הייתם עושים באותו רגע", הוסיפה סיגל. "שאלתי את קית' מה עשית שהוא עשה לך את זה׳? קית' אמר לי כלום. המחבלים הפכו את קית' לכלום. כל צורך אנושי נשלל ממנו, לפעמים אפילו ללכת לשירותים".
אביו של אלון אהל: "אלי שרעבי היה כמו אבא בשבילו"
קובי אהל, אביו של אלון החטוף בעזה, חשף ב"חדשות הערב" בכאן 11 כי אלון הוחזק לצד פדויי השבי אור לוי ואלי שרעבי, וכעת הוא ככל הנראה לבד. "אלי שרעבי היה כמו אבא בשבילו בשבי ועכשיו הוא שם לבד. נוצר ביניהם חיבור מדהים. אני יודע שאלון חזק, אבל אלי ואור עזבו אותו לבד. כמה זמן הוא יוכל להיות חזק עם עצמו".
קובי אהל, אביו של אלון החטוף בעזה, ל-@almog_tamar: "אלי שרעבי היה כמו אבא בשבילו בשבי ועכשיו הוא שם לבד. אני יודע שהוא סובל בתת תנאים, מורעב ופצוע בעין עם חשש שיאבד את ראייתו"#חדשותהערב pic.twitter.com/xdoRnowht2
— כאן חדשות (@kann_news) February 17, 2025
"הייתה לנו שיחה עם אור ואלי והבנו את המצב שלו. שנה ומשהו דמיינתי את המצב שלו ועכשיו אני יודע שהוא סובל בתת תנאים, מורעב ופצוע בעין עם חשש שיאבד את ראייתו", הוסיף אביו של אלון.
קובי שיתף על ההכנות לשובו של בנו הביתה: "הוא התקבל לבית הספר 'רימון' עם סרטונים ששלחנו להם את אלון מנגן בפסנתר ויש לו מלגה. שכרנו לו חדר שמחכה לו עם חברים בתל אביב. הכול מוכן לחזרתו". אלון, לא נמצא ברשימת החטופים שאמורים להשתחרר בשלב א', אלא בשלב ב' שטרם נחתם.
