לאחר 505 ימים בשבי חמאס, טל שהם, אליה כהן, עומר ונקרט ועומר שם טוב חזרו היום (שבת) הביתה. יחד איתם חזרו אברה מנגיסטו והישאם א-סייד, אשר נמצאים בעזה כבר כעשור. המשפחות והחברים, אשר נלחמו לשובם, שיתפו בתחושותיהם בעקבות חזרתם.
טל שהם
מור, אח של טל, דיבר עם אחיו לראשונה לאחר 505 ימים, ואמר: "אחי, נלחמנו עליך כל כך, אתה חוזר, איזה כיף. אתה גיבור, אף אחד לא יכול עליך". אביו אמר לכאן חדשות רגע לפני העלייה למסוק: "הוא בסדר, פגש את הילדים"
"אחי, נלחמנו עליך כל כך, אתה חוזר, איזה כיף. אתה גיבור, אף אחד לא יכול עליך": מור, אחיו של טל שהם, בשיחה ראשונה איתו אחרי 505 ימים@gilicohen10 pic.twitter.com/4dzMuhsnUq
— כאן חדשות (@kann_news) February 22, 2025
אחרי 505 ימים, טל חזר לאשתו עדי ולילדיו נווה ויהל. משפחתו מסרה: "זה רגע בלתי נשכח, בו כל הרגשות מתערבבים במהירות. טל שלנו איתנו". המשפחה הוסיפה, "ברגע המשמעותי הזה בחיינו הבקשה היחידה שלנו היא לנצל את חלון ההזדמנות שנוצר, להביא לעסקה שתחזיר הביתה את האבות לילדיהם - ילדים הזקוקים לאבא שלהם, ואת כל החטופים הביתה".
גם בקיבוץ בארי התרגשו משובו של בן הקיבוץ טל: "טל הוא איש משפחה רגיש, אוהב, חכם ומעמיק. טל ועדי ביחד עוד מימי התיכון ולאחרונה ציינו 20 שנות זוגיות, כשטל היה בשבי. עבור ילדיו הוא עמוד תווך, תמיד שם עבורם, נהנה מההורות וילדיו זוכים לאב עם שילוב ייחודי של רוח שטות, עומק, הכוונה, רגישות ואהבה".
"טל ברוך הבא, כמה טוב שבאת הביתה": רעיה רותם, ששוחררה משבי חמאס בעסקה בנובמבר 2023, הורידה את השלט של טל בחצרים@NOFARMOS
— כאן חדשות (@kann_news) February 22, 2025
(צילום: דוברות קיבוץ בארי) pic.twitter.com/wCt0YjmPrn
אברה מנגיסטו
אברה מנגיסטו חזר היום לאחר שחצה את הגבול לעזה ונחטף על ידי חמאס בספטמבר 2014 - לפני עשר וחצי שנים.
משפחתו מסרה: "עשר שנים וחמישה חודשים של סבל בלתי נתפס חלפו על משפחתנו. בזמן הזה נעשו מאמצים בלתי פוסקים להשבתו, תפילות וזעקות, חלקן שקטות, שלא זכו למענה עד להיום. כעת, אנו מתכנסים בציפייה דרוכה לשובו של בננו, אחינו, דודנו אברה האהוב״.
גילי אליאס, בן משפחתו של אברה, אמר לאחר השבתו של יקירו לישראל: "שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה. מתפללים שכל משפחות החטופים יזכו לרגע הזה. רק אחדות, חזרתי מגלות של 2,000 שנים, לא רוצה לעזוב שוב ולצאת לגלות". עוד הוסיף גילי: "זה נס. הוא עשה שיא עולמי אצל חמאס".
"אליה חוזר": חבריו של אליה כהן מחכים לשחרורו משבי חמאס@NOFARMOS
— כאן חדשות (@kann_news) February 22, 2025
(צילום: פאולינה פטימר) pic.twitter.com/8GJ2ZeZI97
אליה כהן
אליה צפוי להתאחד עם משפחתו ועם בת זוגו זיו עבוד, אשר שהתה איתו במיגונית המוות ממנה נחטף. משפחתו מסרה: “אנחנו מוצפים בהתרגשות ובתודה על שובו של אליה הביתה, לאחר 505 ימים ארוכים ומייסרים בשבי. זהו רגע של הקלה עצומה עבורנו, עבור חבריו, ועבור כל מי שהחזיק בתקווה והתפלל לשובו."
חבריו של אליה הגיבו על חזרתו: "שורד אמיתי, הוא חזר עם הראש למעלה ומחייך. אנחנו אוהבים אותו ולא נעזוב אותו לרגע".
מתחבקים ובוכים: חבריו של אליה כהן צופים ברגעי שחרורו - "שורד אמיתי, הוא חזר עם הראש למעלה ומחייך. אנחנו אוהבים אותו ולא נעזוב אותו לרגע"@AnnaPines_ pic.twitter.com/QtUHDRKKSL
— כאן חדשות (@kann_news) February 22, 2025
דודו של אליה כהן אמר: "ברוך השם, הוא נראה טוב. אנחנו רואים אותו כבר לידינו, אני רוצה לחבק, לנשק אותו להתחיל את תהליך השיקום שלו".
משפחתו של אליה כהן צופה בהתרגשות ברגעי שחרורו@hadasgrinberg pic.twitter.com/76IPc24wbi
— כאן חדשות (@kann_news) February 22, 2025
עומר ונקרט
עומר, בן 23, יחזור למשפחתו אחרי שנחטף ממסיבת הנובה וחברתו הטובה נרצחה.
חבריו של עומר ונקרט חגגו את שובו: "כולם פה באטרף, אנחנו בתחושות מטורפות"
הוא בבית, אפשר להוריד את החולצה שקוראת להחזיר אותו מהשבי: חבריו של עומר ונקרט עודכנו שהוא בידיים בטוחות@daniel_elazar pic.twitter.com/uRj5RpIBqE
— כאן חדשות (@kann_news) February 22, 2025
עומר שם טוב
עומר שם טוב, בן 22, חוזר למשפחתו אחרי שנחטף ממסיבת הנובה. משפחתו מסרה: "עומריקו שלנו בבית אחרי 505 ימים של סבל וסיוט. הילד שלנו, האח שלנו, שהפך לילד של מדינת ישראל מאז 7 באוקטובר, חזר הביתה למרות הקשיים הרפואיים. אנחנו יכולים לחבק אותו שוב. תודה למשפחה ולחברים של עומר ושלנו, שלעולם לא ויתרו ולא איבדו תקווה".
מיה ואיתי רגב, חבריו של עומר שנחטפו יחד איתו ושהו עמו בשבי, מסרו: אחרי 505 ימים הסיפור שלנו נגמר. הרגע שכל כך חיכינו לו הגיע ועומר סוף סוף חוזר הביתה למקום הבטוח שלו. הצלע השלישית שלנו, הלב שלנו סוף סוף חוזר לפעום כמו שצריך, והחבר הכי טוב שלנו סוף סוף חזר הביתה. הסיפור שלנו הגיע לסופו ואנחנו מתפללים ומקווים שנראה עוד המון רגעים כאלה".
הישאם א-סייד
הישאם א-סייד, שחצה את הגדר לרצוע עזה באפריל 2015 ונחטף על ידי חמאס, שוחרר היום אחרי כמעט עשור בשבי.
משפחתו מסרה: ״אנו מודים לכל עם ישראל, שהיה איתנו ולצידנו לאורך השנים. תודה גדולה למשפחות החטופים ולמטה שאימצו אותנו וראו בנו חלק טבעי מהמאבק להחזיר את כולם הביתה".
חאבס אלעטונה, ראש מועצת חורה, הצהיר לקראת שחרורו של הישאם א-סייד שמוחזק בשבי יותר מעשור: "בוקר מרגש מאוד, המשפחה מחכה בהתרגשות ומתכוננת לקבל את הישאם. היישוב נערך כראוי ואנחנו עומדים לצד המשפחה ומתפללים לחזרת כל החטופים. הקהילה מחכה מאוד, כל פעם אומרים להם שזה יקרה וסוף סוף זה קורה, מתרגשים מאוד".
בביתו של עומר שם טוב מתרגשים לקראת חזרתו@ShanyWeitzman pic.twitter.com/QUUuOM0AE1
— כאן חדשות (@kann_news) February 22, 2025
