ישראל מבקשת להסגיר לידיה את מנהיג כת "לב טהור"

ישראל מבקשת להסגיר לידיה את מנהיג כת "לב טהור"
אליעזר רומפלר, אחד מראשי הכת, נעצר לפני כחודש באל-סלוודור. כעת, המחלקה הבין לאומית בפרקליטות המדינה, הגישה בקשה להסגירו
מחבר ורד פלמן מחבר ורד פלמן
Getting your Trinity Audio player ready...
אליזר רומפלר, מנהיג כת "לב טהור"
אליזר רומפלר, מנהיג כת "לב טהור" צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

המחלקה הבין לאומית בפרקליטות המדינה הגישה היום (ראשון) לרשויות באל סלוודור, בקשת הסגרה בעניינו של אליעזר רומפלר, אחד מראשי כת "לב טהור". זאת לאחר מבצע הפשיטה על הכת בגווטמלה, שנערך בדצמבר 2024. 

מבצע הפשיטה על כת "לב טהור", דצמבר 2024

הבקשה מבוססת על כתב האישום שהוגש נגדו בשנת 2020, המייחס לו ביצוע עבירות חמורות של התעללות גופנית ונפשית בשני קטינים בשנים 2009-2011, וכן עבירת תקיפה הגורמת חבלה של ממש, במסגרת חברותו בכת.

מעצרו של רומפלר בוצע לפני כחודש, בעקבות הפצת "הודעה אדומה" על ידי ישראל באמצעות האינטרפול, מיד לאחר הימלטותו מישראל. במסגרת הבקשה, מבקשת הפרקליטות להסגיר את רומפלר לישראל לצורך העמדתו לדין בגין העבירות המיוחסות לו. בקשת ההסגרה הוגשה למרות שבין ישראל לאל סלוודור אין הסכם הסגרה.

סיפורה של הכת

בעברו ניהל רומפלר בית ספר לילדים בקהילה בקנדה ולאחר מכן התגורר עם משפחתו בקהילה בגואטמלה. ב-21 בדצמבר 2024, בוצעה פשיטה על מתחם הכת, שם חולצו יותר מ-160 ילדים ונערים. לטענת פרקליטות המדינה בגואטמלה, אותם ילדים היו קורבנות של סחר בבני אדם ועבירות אחרות.

 

הפופולריים