בג"ץ פסק כי הממשלה הפרה את חובתה החוקית לייצוג נשים בתפקידים בכירים ומחויבת ליישם בתוך שישה חודשים מנגנון שיבטיח שוויון מגדרי.
אתמול קיבל בית הדין הגבוה לצדק את העתירה בעניין "בג"ץ המנכ"ליות שהגישו שדולת הנשים, נעמ"ת ופורום דבורה לפיה הממשלה הפרה את חובתה החוקית לייצוג נשים בתפקידים בכירים.
בג"ץ קיבל את עתירת ארגוני זכויות הנשים וקבע באופן חד משמעי כי חובת הייצוג ההולם חלה על משרות מנכ"לי משרדי הממשלה, ועל מאות משרות האמון שממנים במשרדי הממשלה – ראשי מטות, יועצים ודוברים במוקדי קבלת ההחלטות. עד היום, אויישו משרות האמון על ידי גברים בשיטת "חבר מביא חבר" ולנשים לא ניתנה ההזדמנות להשפיע במקומות החשובים ביותר.
בג"ץ קבע כי הממשלה לא מילאה את חובתה על פי הדין ולא נקטה אמצעים מספקים לאיתור ולמינוי נשים לתפקידים בכירים, והורה למדינה לקבוע, בתוך שישה חודשים, הנחיות שיבטיחו יישום בפועל של חובת הייצוג ההולם לנשים.
בג"ץ המנכ"ליות הוגש על רקע טענות להדרת נשים מתפקידים בכירים בממשלה. מתוך 29 מנכ"לי משרדים מכהנים במשרדי הממשלה השונים, אין כיום ולו אשה אחת בתפקיד מנכ"לית של משרד ממשלתי. יש שתי נשים - האחת מכהנת כממלאת מקום והשניה כמינוי בפועל שלא אושר באופן רשמי.