בחדשות הערב בכאן 11 פורסמו הערב (שלישי) תיעודים חדשים החושפים כיצד עבדה רשת דמי חסות מאורגנת שגבתה סכומי עתק מבעלי עסקים באופן שיטתי מדי חודש ולאורך שנים.
צפו בכתבה:
בתיעודים נראים בעלי עסקים המותקפים שוב ושוב בידי רעולי פנים כמה ימים לפני שקיבלו דרישת תשלום. רעולי הפנים הם שליחים של רשת פרוטקשן בדרום שאותה חשפה יחידת להב 433 של המשטרה.
בראש הרשת עמד תאופיק אלדנפירי מהשבט הבדואי מסעודין אל עזאזמה. רעולי הפנים תקפו את בעלי העסקים כדי לרמוז להם שעליהם לרכוש שירותי שמירה פיקטיביים, אחרת ייפגעו.
שיטת הפעולה של הרשת עבדה כך: רעולי פנים מאיימים על בעלי חנויות או פוגעים בהם. כמה ימים לאחר מכן הגיע אדם המציע להם לשכור את שירותי האבטחה של אלדנפירי, והם מסכימים ומקבלים מהרשת חשבונית תשלום חודשית.
באחד מהתיעודים נראים שלושה רעולי פנים הנכנסים בזה אחר זה לחנות בתחנת דלק כשאחד מהם חמוש באלה. בעוד הוא מאיים עם כלי הנשק, האחרים בוזזים את החנות. בתיעוד אחר הגיעו רעולי הפנים למקום עם טרקטורון כשהם חמושים, שברו את זכוכית החנות וירו.
ביחידת להב 433 גילו כי סייר ביטחון מטעם המועצה קיבל לכאורה שוחד במעטפות של כסף מבעלי הרשת בתמורה לכך שהמליץ לשכור את שירותי השמירה שלהם.
ממצאי החקירה העלו כי רוב בעלי העסקים שילמו בין שבעת אלפים ל-20 אלף שקלים בחודש, בהתאם לגודל העסק. מפעלים גדולים אף שילמו עשרות אלפי שקלים בחודש.
חברת האבטחה שלה שילמו בעלי העסקים היא א.י גלים, בבעלות אדם אחר, הפועלת בכסות של חברה לגיטימית. גם בעל החברה נעצר וצפוי להיות מואשם בתיק.
הבוקר הגישה המשטרה הצהרת תובע לקראת הגשת כתב אישום נגד החשוד המרכזי, שנעצר יחד עם שמונה חשודים נוספים בפשיטה משטרתית לפני כחודש. מי שהוביל את הפשיטה הוא רב פקד אביעד עכא, שעד לא מזמן כיהן כקצין בתחנת שדרות והיה מגיבורי הקרב על תחנת המשטרה ב-7 באוקטובר. הוא החליט לעבור ליחידה החדשה בלהב 433 כדי להילחם בתופעת הפרוטקשן.
ביום שישי צפוי להיות מוגש כתב אישום ראשון בפרשה, במקביל לתפיסה וחילוט כספים בהיקף רחב.
