ברחבת הארי השואג בתל חי התקיימה היום (שלישי) האזכרה הממלכתית לזכר שמונת נופלי הקרב על תל חי, שאירע לפני 105 שנים. הטקס, שבוטל בשנה שעברה בשל המלחמה, הוא האירוע הציבורי הראשון בקו העימות מאז 8 באוקטובר.
נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס בנאומו לפינויים של רבים מיישובי הצפון, ולחזרה הביתה של התושבים בתקופה הקרובה. "אני יודע שעדיין ניצבים בפנינו אתגרים עצומים, אבל אין לי ספק שביכולתנו לגבור עליהם ולשקם הכול - עד התלם האחרון", אמר. "אין לי ספק שהצפון ישוב להיות פורח ומשגשג ויהפוך למרחב של ביטחון, של תקווה, של מופת לתחיית ישראל אחרי חודשי לחימה ארוכים".
"אתם לא לבד במשימה ההיסטורית הזאת", הוסיף. "מדינת ישראל חייבת לכם חוב עצום. היא חייבת להיות שותפה במלוא מובן המילה. לא מרחוק, לא בהצעות, ביוזמות ובנאומים, אלא שותפה קשובה, שמכבדת את הניסיון ואת נקודת המבט של בשטח - של הקהילות ושל ההנהגה המקומית".
הרצוג סיכם את נאומו בקריאה להשבת כל החטופים עד האחרון שבהם, תפילה לשלום חיילות וחיילי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון, נחמתן של המשפחות השכולות והחלמתם של כל הפצועים - בגוף ובנפש.
בטקס השתתפו לצד הנשיא הרצוג גם שר העלייה והקליטה אופיר סופר, סגן יושב ראש הכנסת ארז מלול ונשיאת בית המשפט המחוזי נוף הגליל-נצרת השופטת אסתר הלמן. בשנה שעברה ערכו תושבי הגליל העליוןטקס חלופי תחת הכותרת שטבעו טרומפלדור וחבריו "את הבנוי אין עוזבים".
