בעקבות תלונת ראש הממשלה בנימין נתניהו, המשטרה החליטה היום (ראשון) לזמן לחקירה את ראש השב"כ לשעבר נדב ארגמן, לאחר התייעצות שקיים ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה.
ההחלטה התקבלה נוכח העובדה שארגמן הוא היום אזרח ולא נושא בתפקיד רשמי, ולכן אין צורך באישור הפרקליטות או היועצת המשפטית לממשלה בתלונה על סחיטה, כמו בחקירת אנשי ציבור או בעבירות הסתה.
נתניהו הגיש ביום חמישי האחרון תלונה נגד ארגמן בעקבות ריאיון בחדשות 12, שבו טען כי יחשוף מידע ממפגשים בארבע עינים עם ראש הממשלה, אם יחשוב שהוא פועל בניגוד לחוק. לדבריו, ארגמן ניסה לסחוט אותו באיומים בשידור חי.
ראש השב"כ רונן בר מתח ביקורת על דבריו של קודמו בתפקיד והבהיר כי גוף ממלכתי והעומד בראשו אינם עושים שימוש בכוחו של הארגון שלא לצורך מילוי ייעודו. באיגרת לגמלאי הארגון כתב בר כי הוא מסתייג משיח שאינו ממלכתי ואינו הולם את ערכי הארגון.
לדברי ארגמן בריאיון, "אם אני אגיע למסקנה שרה"מ יחליט שהוא פועל בניגוד לחוק, אז, אם לא תהיה ברירה, אני אומר את כל מה שאני יודע. אני חושב שהגורם הראשון שהיה צריך לקפוץ ולדרוש חקירה בלשכת רה"מ משב"כ, אם יש קשר קטרי ללשכת ראש הממשלה, הוא רה"מ עצמו. ואם הוא לא דורש את זה, אז הוא אומר, דרשני. וזה שם סימן שאלה מאוד גדול על האירוע הזה".
ראש הממשלה נתניהו אמר על כך כי גם ראש השב"כ המכהן בר, מנהל נגדו מסע של סחיטה באיומים, באמצעות תדרוכים לתקשורת בימים האחרונים. "פשע זה מצטרף למסע שלם של סחיטה באיומים באמצעות תדרוכי תקשורת בימים האחרונים, שמנהל ראש שב"כ הנוכחי רונן בר", טען נתניהו.
