הוריו של אלון אהל שנחטף ממיגונית "המוות" ברעים ונפצע מרסיסים בעינו ובגופו, קובי ועידית, פנו לשרי הקבינט בבקשה שישראל תדרוש שבכל הסכם עם חמאס אלון ושאר החטופים הפצועים יקבלו טיפול רפואי "גם כאסירים" במדינה ערבית בה יש מערכת בריאות מפותחת.
בפנייה לשרי הקבינט נכתב: "בכל הסכם עם החמאס תדרשו שהפצועים יצאו מהמנהרות ויקבלו טיפול רפואי מקצועי ומפוקח. לא ייתכן שנאפשר סיוע רפואי והומניטרי לחמאס וחיי בני ושאר החטופים הפצועים יישארו בסכנה".
"לא ייתכן כי מדינת ישראל תאפשר את חידוש הסיוע לרצועת עזה ותאפשר הכנסת ציוד רפואי בעת שאזרחים חפים מפשע מוחזקים פצועים ושותתי דם במנהרות החמאס", כתבו הוריו של אלון אהל בפנייתם לשרי הקבינט והקראו "לכנס מיידית דיון ביטחוני שיעסוק במצבם של הפצועים המוחזקים בעזה".
לפי עדויות של חטופים ששבו לישראל לפני כחודש במסגרת עסקת החטופים האחרונה והוחזקו עם אלון בשבי, הוא פצוע בגופו ובעינו ו"נשקפת סכנה ברורה ומיידית לחייו".
לפי העדויות, אלון מוחזק במנהרה וסובל מ"אלימות, הרעבה מסכנת חיים וקשירה בשלשלאות". לפנייה צורפו חוות דעת רפואיות שטענו שנשקפת סכנה לחייו של אלון אם לא יקבל טיפול רפואי.
