פרשת ההדלפות בשב"כ

איש שב"כ נעצר בחשד להדלפת מסמכים לשר שיקלי ולעיתונאים

איש שב"כ נעצר בחשד להדלפת מסמכים לשר שיקלי ולעיתונאים
החשוד טען בחקירה כי פעל לפרסם מידע "בעל חשיבות ציבורית עליונה" שהוסתר בידי שב"כ, אותו העביר לשר עמיחי שיקלי ולעיתונאים עמית סגל ושירית כהן אביטן. המידע שהפיץ, שלגביו טען כי "אין סכנה ביטחונית": ניהול חקירה בעניין "חדירת כהניזם למשטרה", והתנהלות שב"כ ערב 7 באוקטובר
מחבר רועי ינובסקי מחבר רועי ינובסקי
Getting your Trinity Audio player ready...
פרשת הדלפות המסמכים בשב"כ: עמיחי שיקלי, עמית סגל, שירית אביטן
פרשת הדלפות המסמכים בשב"כ: עמיחי שיקלי, עמית סגל, שירית אביטן צילום: יונתן זינדל, חיים גולדברג, אירה לייב אברמס / פלאש 90

בית המשפט התיר הבוקר (שלישי) לפרסום פרטים מהפרשה הביטחונית החדשה, אשר במרכזה איש שב"כ שנעצר בחשד להדלפת מסמכים סודיים לשר עמיחי שיקלי מהליכוד, לעיתונאי עמית סגל ולעיתונאית שירית כהן אביטן. מעצרו של החשוד הוארך עד מחר. ביטול צו איסור הפרסום נבע בעקבות בקשת שב"כ והמחלקה לחקירות שוטרים. ראש מועצת קריית ארבע אליהו ליבמן חשף את שמו של החשוד ברשת X.

בחקירתו טען החשוד כי פעל כדי לפרסם לציבור מידע "בעל חשיבות ציבורית עליונה" שהוסתר בידי שב"כ. במקרה אחד נימק החשוד כי העביר לשר שיקלי ולעיתונאי עמית סגל מידע על ניהול חקירה בעניין "חדירת כהניזם למשטרה", אשר לדבריו מדובר בפעולה של ראשי המערכת במטרה לקיים חקירה של גורמים מדיניים.

במקרה נוסף נימק החשוד כי העביר מידע לעיתונאית שירית כהן אביטן, שאותו הגדיר "בעל חשיבות ציבורית", הנוגע להתנהלות שב"כ ערב 7 באוקטובר. בחקירתו אמר כי מדובר במידע שנלקח מהתחקיר המלא של שב"כ, שטרם פורסם לציבור. במח"ש הדגישו כי לא נגבו עדויות מעיתונאים, וכן לא התבצעו האזנות לעיתונאים.

החשוד הגיש ערעור על הארכת מעצרו וטען כי במידע שהעביר אין סכנה לביטחון המדינה. "מטרתו הייתה להביא לידיעת הציבור נושאים בעלי עניין וחשיבות ציבורית מהמעלה הראשונה, שהוצגו לציבור באופן מסולף ביותר על ידי גורמים בעלי עניין, שיש בידם לשלוט על הוצאת המידע האצור בידי שב"כ", טענו עורכי דינו.

מתוך מסמך הערעור שהגיש איש השב"כ החשוד

עוד נמסר מטעמו של החשוד כי המידע שהועבר הגיע מתחקיר שביצע שב"כ על מחדל 7 באוקטובר. "המידע הוא מתוך התחקיר המלא של שב"כ שלא פורסם לציבור. מידע שבניגוד לפרפרזה שפורסמה והצביעה בעיקר על הדרג המדיני בנושאים מסוימים, והציג תמונה מורכבת יותר באשר להתנהלות ועמדת השבכ ערב 7 באוקטובר".

מח"ש: "צו איסור הפרסום הופר ברגל גסה"

חברת הכנסת טלי גוטליב חשפה אמש פרטים מהחקירה, תוך ניצול זכותה לחסינות פרלמנטרית, בעוד שצו איסור הפרסום היה בתוקף. בפוסט ברשת X פרסמה גוטליב כי איש שירות ביטחון נעצר בטענה שהדליף מידע ש"הביך" את ראש שב"כ רונן בר. "מחובתי ולמען מילוי תפקידי אני מפרסמת את הדברים. אין כאן כל פגיעה בביטחון המדינה. היועמ"שית מיארה דואגת מאוד לרונן בר החבר שלה".

במח"ש ובמשטרה פנו הבוקר לבית המשפט וביקשו להסיר את צו איסור הפרסום בעקבות ההדלפות מהחקירה. "חרף קיומו של צו איסור פרסום על כלל פרטי הפרשה, לצערנו הופר הצו ברגל גסה כך שפרטים מתוך החקירה המצויה בעיצומה פורסמו בניגוד לדין. נוכח הפצת מידע חלקי ושגוי, הוחלט להסיר את איסור הפרסום במטרה לבלום את המשך הפצת המידע המוטעה".

ראש שב"כ רונן בר והיומ"שית גלי בהרב מיארה (יונתן זינדל וחיים גולדברג, פלאש 90)

בהודעת מח"ש צוין כי במסגרת הפרשה נעצר ביום רביעי שעבר, 9 באפריל 2025, חשוד המשמש איש שירות הביטחון הכללי בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות. "על פי החשד הוא ניצל את תפקידו הביטחוני ואת הגישה שניתנה לו למערכות השב"כ ומסר מידע מסווג בכמה הזדמנויות לגורמים בלתי מורשים".

"בשל חומרת העבירות המיוחסות לו, נעצר החשוד ואף הוצא נגדו צו למניעת מפגש עם עורך דין, אשר כבר הוסר. החקירה, שמנוהלת על ידי צוות חשיפה במח"ש ושירות הביטחון הכללי, מתמקדת בנטילת מידע ממערכות השב"כ והעברתו לגורמים לא מורשים. יודגש כי במסגרת החקירה לא נגבו עדויות מעיתונאים", הוסיפו במח"ש.

בעקבות הפרשה הודיעה ועדת החוקה כי תקיים דיון ביום ראשון בשבוע הבא בנושא "אכיפה בררנית בתחום ההדלפות, פגיעה בחופש העיתונות ובזכות ההיוועצות עם עורך דין על ידי גורמי החקירה ושירות הביטחון הכללי". יו"ר הוועדה שמחה רוטמן זימן לדיון את ראש השב"כ, היועצת המשפטית לממשלה, פרקליט המדינה, מפכ"ל המשטרה וראש אח"מ.

 

 

הפופולריים