אביו של רס"ר (במיל') אסף כפרי, חגי, קיבל את הבשורה על מות בנו בזמן שהיה בגרמניה - בדרך למחנה ברגן-בלזן עם סבתו ניצולת השואה בת ה-96, מגדה ברץ. אתמול (חמישי) הותר לפרסום אתמול כי אסף נפל בבית חאנון שבצפון הרצועה.
אסף הוא הנין הבכור של מגדה, שהתעקשה השנה לציין בגרמניה את ניצחונה על הנאצים. "היה להם קשר מאוד מיוחד", סיפר האב, חגי. מיד כשהשניים נחתו, אשתו יפעת בישרה לו את הבשורה הקשה על נפילת בנו אסף, ששירת במילואים כנהג טנק בחטיבת "המחץ".
נשבר הלב.
— eyal (@eyalranavni) April 25, 2025
רס"ר אסף כפרי, בן 26, נהרג אתמול מירי צלף בעזה.
הסרטו צולם אתמול בטיסת אל-על לברלין. הקברניט מברך את שורדת השואה מגדה ואת בתה היושבת לצדה.
הן נמצאות בדרכן לטקס ל 80 שנה לשחרור ברגן בלזן.
מגדה היא הסבתא רבתא של אסף. בתה של מגדה היא סבתא של אסף.
כמה שעות אח"כ, אסף נהרג. pic.twitter.com/RdSkz7oxf6
"הכול כל כך מלבלב ויפה בחוץ ובלב שלנו הכל שחור", סיפר חגי, "אי אפשר להעביר לאנשים איך זה מרגיש. הוא כבר קבע להתחתן. רק בן 26 - והכל כמעט וכמעט. זה מחיר שמי שיושב שם למעלה חייב לחשוב טוב טוב, 850 נהרגו לנו. ילד עם לב גדול, נשמה גדולה, מחבר בין אנשים".
אסף, שהתגורר בבית חשמונאי, היה דור רביעי לשואה. תלמיד מצטיין שהקפיד להשתתף בטקסי הזיכרון בבית הספר. ב-7 באוקטובר הוא גויס מיד והמשיך להילחם גם כשאחיו הקטן, יואב, נפצע קשה בח'אן יונס, ועדיין נמצא בשיקום. כפרי שירת במילואים מאז תחילת הלחימה - ארבעה סבבים. בליל הסדר האחרון נשאר עם חבריו בעזה והצטרף לסעודה המשפחתית דרך ה"זום".
על אסף סיפרו כי היה איש מלא שמחת חיים, וכי הוא נסע למילואים בלב שלם ובתחושת שליחות בהגנה על המדינה. עוד סופר כי הוא אמר לבני המשפחה שחיי הילדים בעוטף עזה חשובים משלו - "הוא באמת האמין בזה", אמרו. הלווייתו תיערך ביום ראשון בבית העלמין של מועצת גזר. חברתו, ליהי, קראה לציבור להגיע ללוויה.
רס"ר כפרי, נהג טנק במילואים, פעל באותו ציר שבו נפל בשבוע שעבר הגשש גאלב נסאסרה. כפרי נפגע מירי צלף ונהרג. באותה תקרית שלושה לוחמים נוספים נפצעו – שניים מהם במצב קשה, בצה"ל בודקים את האפשרות שמדובר באותה חוליית מחבלים בשתי התקריות.