שני עבריינים כבני 25 נהרגו בחילופי אש עם שוטרים באכסאל הערב (שבת), שוטר נפצע קשה באירוע. עבריין נוסף כבן 25 נפצע באורח קשה ופונה לבית החולים. החוליה הייתה בדרכה לבצע חיסול או פשע חמור אחר, וירתה על ניידת המשטרה עם אקדח וקלאצ'ניקוב.
מהמשטרה נמסר כי האירוע התרחש במהלך פעילות מבצעית לסיכול פעילות עבריינית מתוכננת של שוטרי יאחב"ל להב 433 יחד עם לוחמי החטיבה הטקטית במג"ב ולוחמי המשמר הלאומי. "פעילותם הממוקדת של השוטרים והלוחמים בשטח, תוך חתירה למגע, סיכלה אירוע עברייני חמור ומנעה פגיעה בגוף ובנפש של נוספים", נמסר.
שני עבריינים נהרגו במהלך חילופי אש עם שוטרים בגליל התחתון, שוטר נפצע קשה | תיעוד
— כאן חדשות (@kann_news) April 26, 2025
(אורלי אלקלעי)
(צילום: רשתות חברתיות) pic.twitter.com/faMXbLyZqC
פרמדיק מד"א מוחמד חבשי, סיפר: "הגענו למקום וראינו 4 נפגעים, 2 מהם היו מחוסרי הכרה, ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם. 2 פצועים נוספים היו בהכרה מלאה וסבלו מפציעות חודרות. הענקנו להם טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותם לבית החולים כשמצבם קשה".
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, שיבח את פעולת השוטרים ואיחל החלמה לשוטר הפצוע. מלשכתו נמסר: "כזכור, גם בשבוע שעבר, לאחר אירוע חיסול עבריין בערערה, גיבה השר את פעילות המשטרה וביקש לבחון הענקת דרגה לקצין שחיסל את היורה. מדיניותו של השר ברורה ועקבית: כל שוטר אשר מחסל עבריין שירה לעברו, יזכה לגיבוי מלא ולבחינה לקידום בדרגה".
מארגון "יוזמות אברהם", העוסק במיגור אלימות בחברה הערבית, נמסר: "חילופי ירי במרכז עיר בישראל, זה מה שקורה בערב שבת בגליל. זה המצב כשהשר האמון על המשטרה נמצא בטיול בארצות הברית, המפכל מתייחס בזלזול, וראש הממשלה עוצם עיניים. אירועי אכיפה נקודתיים לא יפתרו את המצב, תופעת הפשיעה בחברה הערבית היא מצב חירום לאומי - הממשלה נכשלת כישלון מוחלט בטיפול בה".
מוקדם יותר היום פורסם בחדשות השבת בכאן 11 תיעוד מכפר יאסיף בו גבר, המשתייך על פי ההערכות לארגון הפשע אבו לטיף, השתמש בקשיש בן 80 כמגן אנושי מפני מתנקש חמוש. הקשיש נפצע באורח בינוני, העבריין באורח קשה.
