מנכ"ל חברת ריינאייר מייקל אוריילי התייחס היום (שני) למצב הביטחוני בישראל על רקע האיומים על המרחב האווירי, ורמז כי ייתכן שיפסיק את פעילות החברה לגמרי בארץ. לדבריו, הטיסות מושהות כרגע עד ראשית חודש יוני.
"אני חושב שאנחנו מאבדים סבלנות לגבי ישראל בנוגע הטיסות אל תל אביב וממנה. אם הם ימשיכו לחוות הפרעות ביטחוניות, בכנות, עדיף שנשלח את המטוסים הללו למקום אחר באירופה", אמר אוריילי לאנליסטים לאחר שחרור דוח סוף השנה של החברה.
בעקבות פגיעת הטיל של החות'ים בנתב"ג ב-4 במאי, ישראל סופגת גל ביטולי טיסות של חברות תעופה זרות, שמרביתן צפויות לחזור לפעילות עד סוף החודש. החברות שכבר שבו לישראל הן אתיופיאן איירליינס, וויזאייר ואייר אירופה. בין החברות הבולטות שיחזרו בהמשך החודש: קבוצת לופטהנזה, אג'יאן, אייר פראנס ואייר אינדיה. בחודש הבא יחזרו לפעילות חברות יונייטד (ב-12 ביוני) ובריטיש איירווייז (ב-14 ביוני).