עמית חכים, מאמן אומנויות לחימה, הורשע במעשה מגונה במתאמנת קטינה ונידון ל-38 חודשי מאסר בפועל. כך פורסם הבוקר (חמישי) בתוכנית "בחצי היום", בכאן רשת ב - בעקבות בקשת כאן חדשות.
האירוע התרחש לפני כשנתיים בעת שהנערה, אז בת 15 וחצי, הגיעה לאימון במועדון שאותו ניהל חכים. למאמן בן ה-51 ישנה הרשעה קודמת בעבירות מין במתאמנות, אחת מהן קטינה, שבעקבותיה נידון ל-52 חודשי מאסר בשנת 2016.
למרות שבחוק חל איסור על עברייני מין בקטינים להמשיך לעבוד בסביבתם, החל משנת 2020 חזר חכים לאמן נערות וילדים. עובדה זו פורסמה בכאן 11 באוגוסט 2021 - והובילה לכך שחכים הורשע גם בעבירה של איסור העסקה.
בחודש יוני שעבר, שנה לאחר הגשת כתב האישום, הורשע חכים על פי הודאתו בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, אך גזר הדין לא היה מוסכם בין הצדדים. הפרקליטות ביקשה להטיל עליו בין ארבע לשש שנות מאסר. בין היתר ציינו בפרקליטות את הרשעתו הקודמת של חכים, טענו כי מדובר באירוע מתוכנן ועמדו על כך שתסקיר שירות המבחן לא המליץ על שיקום וטיפול.
השופט יואב עטר קבע בגזר הדין: "אין צורך בדמיון מפותח על מנת להבין את עוצמת הפגיעה בקטינה כה רכה בשנים מעצם טיבם של המעשים. אין צורך בדמיון מפותח על מנת להבין את הפגיעה בתחושת הביטחון האישי של הקטינה משמצאה עצמה נפגעת דווקא במקום שאמור היה להיות בטוח עבורה ולשקם את בטחונה ודווקא על ידי המדריך והמאמן שאמור היה להוות עבור דמות מיטיבה ומסייעת".
מנגד התחשב השופט "בנסיבות האישיות של חכים" ובעובדה שהודה במעשים והטיל עליו רק 38 חודשי מאסר בפועל ופיצוי של 40 אלף שקלים לנפגעת.