החשוד ברצח בת זוגו בבת ים, שהתבצר היום (שני) על גג בניין במשך תשע שעות - קפץ אל מותו. האירוע החל לאחר קבלת דיווח על אישה בת 51, שנמצאה מחוסרת הכרה בביתה, כשעל גופה אותרו סימני דקירה. מותה נקבע במקום. על פי המשטרה, הרקע לרצח הוא סכסוך בין בני זוג.
בן זוגה של האישה, החשוד ברצח, התבצר על גג הבניין בו הם גרים. כוחות משטרה נמצאו במקום משעות הבוקר וניהלו איתו משא ומתן כדי שיירד בבטחה. החשוד והקורבן נפרדו זמן קצר לפני הרצח.
תיעוד: החשוד ברצח בת זוגו בבת ים מתבצר על גג בניין
תיעוד: החשוד ברצח בת זוגו מדבר עם השוטרים בזמן התבצרותו על הגג בבת ים@YoavBorowitz pic.twitter.com/xkApzIz6lF
— כאן חדשות (@kann_news) June 2, 2025
מדוברות המשטרה נמסר: "במסגרת הפעולות נוהל מו"מ ארוך בניסיון לדובב את החשוד שישב על קצה הגג ואיים לקפוץ, שוחחו עימו בני משפחתו בניסיון להניא אותו מלבצע את המעשה, כאשר כוחות מיוחדים היו מוכנים לפעולה טקטית בכדי למנוע את המעשה".
"החשוד שלא שיתף פעולה החליט לפני זמן קצר לבצע את זממו ולקפוץ מהגג. למרות כל הניסיונות למנוע את המעשה מותו של החשוד נקבע במקום בידי כוחות ההצלה", נמסר.
השכנים בבניין: "לא היו בכלל סימנים מקדימים"
אלכסיס קזימירוב, שכנה בבניין וחברה קרובה של בתה בת ה-18 של הנרצחת, סיפרה לכאן חדשות: "בסביבות 9:30 בבוקר היו צעקות מהגג של הבניין שלנו - 'אל תתקרבו אליי', מהדירה שלהם לא שמענו כלום. לא היו בכלל סימנים מקדימים לאירוע".
מאיר בכר, תושב בת ים שמכיר את הזוג, אמר לכאן חדשות: "הם תמיד היו מתחבקים, תמיד יד ביד, יש להם שני ילדים. לא היה שום דבר חריג ביניהם ולא הייתה אלימות במשפחה. לא היה עירוב של העירייה או משטרת ישראל. לא ראינו דבר שגרם לנו לחשוד שהוא יעשה את המעשה הנבזי הזה. כולם כאן בשוק".
מתחילת השנה נרצחו 14 נשים, במשך קצת יותר מחמישה חודשים. בשנת 2024 נרצחו 30 נשים.
שלושה מקרי רצח במהלך החג
שני מקרי רצח נוספים התרחשו במהלך החג, מלבד הרצח בבת ים: נור מוסא, תושב לוד בשנות ה-20 לחייו, נורה הלילה למוות בעיר. גבר נוסף כבן 25 נורה גם הוא באותו האירוע ונפצע באורח בינוני. באירוע רצח נוסף הלילה בנתניה, נורה למוות גבר כבן 30 ומותו נקבע במקום.
הרצח בלוד: שני הצעירים שנפגעו מהירי פונו לבית החולים שמיר-אסף הרופא, שם נקבע מותו של מוסא מפציעותיו. המשטרה פתחה בחקירת האירוע, כאשר על פי החשד הרקע אליו הוא סכסוך פלילי. שלושה תושבי לוד בשנות ה-20 לחייהם נעצרו בחשד למעורבות ברצח. נור מוסא הוא הנרצח ה-94 בחברה הערבית מתחילת השנה.
הרצח בנתניה: שעות בודדות לאחר הרצח בלוד - גבר כבן 30 נורה למוות בנתניה. במד"א דיווחו על גבר שנמצא ללא סימני חיים אחרי אירוע אלימות בעיר. הצוותים קבעו את מותו במקום. המשטרה פתחה בחקירת האירוע. פרמדיק מד"א איגור טרסקין סיפר: "ראינו את הפצוע שכוב כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה ופציעות חודרות קשות בגופו. ביצענו בדיקות רפואיות אך לצערנו הרב פציעותיו היו משמעותיות ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותו".
לפני ארבעה ימים נרצחו בני הדודים סעיד ועודאי שעבאן, בני 27 מלוד, במסעדה באזור תעשייה סמוך לכפר קאסם וראש העין. המשטרה עצרה שלושה חשודים במעורבות ברצח הכפול. לדברי המשטרה, במסגרת החקירה המואצת הצליחה היחידה המרכזית של מחוז מרכז לחשוף את זהותם של החשודים - תושבי רמלה בשנות ה-20 לחייהם - ופתחה אחריהם במצוד נרחב.
החשוד הראשון נעצר בכביש 40, וחשוד נוסף נעצר בנמל התעופה בן גוריון בעת שניסה לברוח מהארץ. חשוד שלישי נעצר בסיוע שוטרי מחוז דרום כשהוא מסתתר באזור רהט.
