כל מתקני בז"ן במפרץ חיפה עצרו הערב (שני) את פעילותם, לאחר הפגיעה הישירה לפנות בוקר במפעל שהובילה למותם של שלושה אנשים.
על פי חברת בתי הזיקוק לנפט, כתוצאה מהפגיעה הישירה נפגעה באופן משמעותי תחנת הכוח האחראית על חלק מייצור הקיטור והחשמל המשמשים את מתקני הקבוצה. זאת, לצד פגיעות נוספות. על כן, על פי קבוצת בז"ן, לעת הזו, כלל מתקני בית הזיקוק והחברות הבנות הודממו.
עוד נמסר כי החברה פועלת בשיתוף עם חברת החשמל כדי לבצע בהקדם את הפעילויות הנדרשות לאספקת חשמל סדירה למתחם. כמו כן, החברה אומדת את הנזקים הנוספים ואופן הטיפול המיטבי בהם.
לאחר הודעת בז"ן, משרד האנרגיה והתשתיות הבהיר כי "משק האנרגיה ערוך לתת את כל המענה עבור צריכת הדלקים במשק". נמסר כי "השר כהן ביקר הבוקר יחד עם גורמי המקצוע במתקן על מנת לתעדף את התיקון הנדרש. השר והמשרד משתתפים בצער המשפחות והחברה על האובדן הכבד".
מוקדם יותר הערב, הותר לפרסום כי שלושת ההרוגים בפגיעת הטיל לפנות בוקר בחיפה שהו במתקני חברת בתי הזיקוק לנפט - בז"ן. על פי הערכת גורמי החקירה, השלושה שהו בחדר פנימי שהיה הממוגן ביותר במקום. שלושת ההרוגים הם תושבי חיפה והקריות.
הפגיעה ממנה נהרגו השלושה שודרה ברשת השידור הערבית "אל-ג'זירה" ובכלי תקשורת נוספים. מוקדם יותר היום פרסם שר האנרגיה אלי כהן הודעה בה מסר כי הגיע לאתר הנפילה, נפגש עם מנכ"ל החברה אסף אלמגור וחיזק את העובדים על פעילותם.
אתמול הדמימה בז"ן חלק ממתקני ההמשך שלה במתחם בחיפה, בעקבות פגיעה שנעשתה לאחר מתקפת הטילים האיראנית בסוף השבוע. בנוסף, דיווחה החברה כי היא בוחנת את השלכות הפגיעה על הפעילות ועל התוצאות הכספיות שלה. ההיערכות המיוחדת של משק האנרגיה הישראלי כוללת הסתה של הדלקים לייצור החשמל.
